Antreprenorii Sandu şi Sergiu Băbăşan lansează platforma Indicathor ESG

F.D.
Companii / 9 aprilie

Sergiu Băbăşan şi Sandu Băbăşan

Sergiu Băbăşan şi Sandu Băbăşan

Antreprenorii Sandu şi Sergiu Băbăşan investesc într-un nou proiect de tehnologie - Indicathor ESG, prima platformă din România bazată pe AI, care automatizează colectarea datelor şi generarea rapoartelor de sustenabilitate, facilitând astfel conformarea companiilor la standardele ESG (Environmental, Social, Governance) şi implementarea strategiilor de sustenabilitate, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Lansarea are loc în contextul în care legislaţia europeană privind raportările de sustenabilitate devine din ce în ce mai stringentă şi marchează un pas crucial în direcţia unui viitor mai sustenabil pentru mediul de afaceri românesc, oferind o abordare holistică a gestionării datelor relevante pentru sustenabilitate.

În prezent, doar un număr marginal de companii din România alocă resurse semnificative pentru sustenabilitate. Cu toate acestea, schimbările recente în legislaţia europeană indică o tendinţă de creştere accelerată a interesului în acest domeniu, cu previziuni ce indică o extindere a obligativităţii raportării la toate companiile cu peste 50 de angajaţi în următorii doi ani.

Indicathor ESG se adresează companiilor de consultanţă în ESG, experţilor în elaborarea rapoartelor şi strategiilor de sustenabilitate, precum şi companiilor care urmăresc să-şi dezvolte propria strategie în acest domeniu. Printre partenerii strategici vizaţi se numără entităţi de renume din sectorul bancar, companiile din Big 4, asigurări şi specialişti în sustenabilitate.

"Prin Indicathor ESG, ne propunem să revoluţionăm modul în care companiile abordează sustenabilitatea: transformăm complexitatea datelor şi reglementărilor în soluţii simplificate şi accesibile, asigurând astfel o tranziţie eficientă şi responsabilă spre un viitor sustenabil. Este o fuziune între expertiza noastră tehnologică şi cea ESG, construită pentru a împuternici organizaţiile să facă paşi importanţi în direcţia responsabilităţii sociale şi de mediu", spune Sandu Băbăşan, investitor şi antreprenor în serie.

Indicathor ESG se distinge pe piaţă prin viteza ridicată de colectare a datelor, structurate conform celor mai populare standarde ESG, prin utilizarea inteligenţei artificiale pentru validarea şi generarea rapoartelor de sustenabilitate. Aceste caracteristici asigură acurateţe, trasabilitate, predictibilitate şi o calitate măsurabilă a acţiunilor de sustenabilitate raportate, oferind un avantaj competitiv semnificativ pentru utilizatorii săi.

La baza Indicathor ESG stă expertiza combinată a unei echipe de 8 specialişti în tehnologie şi experţi ESG. De la începutul dezvoltării sale, acum 12 luni, platforma a fost gândită pentru a răspunde nevoilor complexe ale pieţei de ESG, în creştere rapidă.

"Soluţia noastră înglobează atât cunoştinţele din domeniul ESG, având parteneriate cu experţi alături de care dezvoltăm platforma, cât şi expertiza tehnică - lucruri care duc la o soluţie integrată, capabilă să devină un companion pentru clienţii noştri, interesaţi de un viitor sustenabil", spune Sergiu Băbăşan, investitor şi antreprenor în serie, menţionând că, în prezent, mărimea pieţei ESG este similară cu mărimea pieţei de eCommerce din 2007, iar investiţia în dezvoltarea acestei platforme are loc în urma analizei atente a nevoii pe piaţa de ESG a unei soluţii tehnologice de ultimă generaţie ce poate automatiza acest segment.

Modelul de business al soluţiei Indicathor ESG este structurat pe două direcţii principale: SaaS (Software as a Service) pentru clienţii finali şi White Labeling pentru partenerii strategici.

Acest model permite companiilor să acceseze platforma sub propriul brand, oferind o flexibilitate semnificativă în abordarea nevoilor specifice ale clienţilor lor, cum ar fi băncile, spre exemplu, interesate să ofere platforma clienţilor eligibili pentru credite verzi. Iar această abordare strategică subliniază importanţa colectării datelor ESG pentru raportarea sustenabilităţii şi ajută la îmbunătăţirea amprentei de carbon, spre exemplu, care, în cazul unei bănci, este generată, în proporţie de 95% de clienţii creditaţi.

Până la finalul anului, dezvoltatorii platformei vizează încheierea unui parteneriat cu cel puţin un jucător mare din piaţă, pregătirea tehnologiei pentru internaţionalizare şi contractarea primelor zeci de companii care au nevoie de Indicathor ESG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb