Anul şcolar a debutat cu investiţii record în unităţile din municipiul Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 7 septembrie 2022

Anul şcolar a debutat cu investiţii record în unităţile din municipiul Galaţi

Modernizarea unităţilor de învăţământ din municipiul Galaţi a reprezentat o prioritate, astfel că anul şcolar 2022-2023 a debutat cu un record de investiţii. În total, Primăria municipiului Galaţi derulează proiecte de investiţii, aflate în diverse stadii, pentru 50 de unităţi de învăţământ din oraş care vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente şcolare, dar şi realizarea de construcţii noi.

"Este vorba despre proiecte cu fonduri europene a căror valoare depăşeşte suma de 50 de milioane de euro. Mai mult, anul acesta s-au derulat lucrări de reparaţii şi igienizări la peste 40 de şcoli, grădiniţe şi licee din municipiul Galaţi, lucrări pentru care s-au alocat alte 3 milioane de lei", informează Primăria Galaţi.

"Trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiţii pentru studiu şi dezvoltare. Este un adevărat record de proiecte cu finanţare europeană pentru şcolile gălăţene. Vorbim de 50 de proiecte, dintre care 23 sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Sunt şcoli sau grădiniţe construite înainte de anul 1990 în care investiţiile au lipsit şi mă bucur că reuşim să le aducem la standarde europene", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În momentul de faţă, din cele 23 de proiecte aflate în implementare, 17 proiecte sunt în diverse stadii de execuţie a lucrărilor, iar două dintre acestea presupun realizarea de construcţii noi.

Cele 17 proiecte de investiţii în derulare, în valoare totală de 19 milioane de euro, sunt pentru obiectivele Modernizare şi reabilitare Şcoala gimnazială "Mihail Sadoveanu" Galaţi; Modernizare şi reabilitare Şcoala gimnazială "Grigorie Teologul"; Modernizare şi reabilitare Şcoala gimnazială "Ştefan cel Mare" Nr. 13; Anvelopare unităţi de învăţământ - Liceul Teoretic "Dunărea" Galaţi; Reabilitarea Colegiului Tehnic "Traian Vuia" - Corp Şcoală Galaţi; Grădiniţă cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal, Ţiglina II din Municipiul Galaţi; Anvelopare unităţi de învăţământ - Liceul Tehnologic "Anghel Saligny"; Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială "Gheorghe Munteanu" Galaţi; Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala gimnazială nr. 17; Construire corp nou la Şcoala gimnazială "Dan Barbilian"; Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 - corp C1; Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 28 Galaţi; Reabilitare şi modernizare Şcoala gimnazială nr. 18 Galaţi; Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 30; Reabilitarea şi eficientizarea energetică Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu CORP C1+C3; Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii Gimnaziale nr. 29; Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii gimnaziale Miron Costin - corp C1, strada Alba Iulia nr. 2 Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb