ANUL TRECUT AROBS - cifră de afaceri de 300,9 milioane de lei, cu 58% peste cea din 2021

D.T.
Piaţa de Capital / 1 martie 2023

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), raportează o cifră de afaceri de 300,9 milioane de lei la nivel consolidat în 2022, o creştere cu 58% comparativ cu anul 2021, EBITDA de 66,7 milioane de lei, o majorare cu 22% şi un profit net de 46,3 milioane de lei, o marjă netă de 15%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS, afirmă că: "În 2022, am avut parte de o activitate deosebit de intensă, fiind implicaţi în continuarea dezvoltării celor patru piloni ai strategiei noastre pe termen lung - diversificarea concentrică bazată pe cercetare şi inovare, dezvoltarea de noi zone de expertiză, activitate dinamică de M&A şi implementarea primei etape a programului SOP, ce vizează transformarea colegilor noştri în parteneri ai grupului. Toate aceste activităţi au contribuit la creşterea performanţei AROBS la nivelul rezultatelor financiare, şi am reuşit să contractăm noi parteneri internaţionali, să avem cereri mărite în zona de furnizare de servicii software şi să majorăm numărul de clienţi în zona de produse software".

La cifra de afaceri aferentă anului 2022, Serviciile Software au contribuit cu 80%, în timp ce produsele software cu 20%. O contribuţie semnificativă la creşterea Grupului AROBS în 2022, a avut-o creşterea organică a diviziei de servicii software, şi sinergia cu activitatea celor mai recente achiziţii realizate, chiar dacă două dintre acestea nu au rezultatele reflectate integral la nivelul anului anterior - AROBS Engineering din iulie 2022 şi Grupul Nordlogic din august 2022, se mai precizează în comunicat.

La nivelul activităţii de management de flotă, AROBS va continua campania de achiziţii a unor companii din România şi Europa de Est, în vederea consolidării pe această piaţă şi extinderii pe alte pieţe cu soluţia TrackGPS, ajunsă la versiunea 4.0, potrivit sursei. În ceea ce priveşte activitatea companiilor din grup în 2022, acestea au înregistrat creşteri la nivel de operaţiuni, atât din punctul de vedere al solicitărilor pentru serviciile şi soluţiile furnizate, cât şi al numărului de clienţi.

Potrivit sursei, la începutul acestei luni, AROBS a mai efectuat un pas în direcţia consolidării expertizei în industria aerospaţială din cadrul grupului, prin achiziţionarea SYDERAL Polska, o companie din Polonia care completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de echipa AROBS Engineering - dezvoltare de sisteme embedded şi software pentru sectorul aerospaţial. În februarie 2023, AROBS a finalizat şi cele două tranzacţii privind preluarea integrală a entităţilor din Republica Moldova - AROBS Software Moldova şi TrackGPS by AROBS Moldova, integrarea acestora în Grupul AROBS reprezentând un pas natural în consolidarea şi dezvoltarea activităţilor şi aducerea echipelor din Republica Moldova în Grupul AROBS.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ramasese alaturi de Bento, Ast poate si Safe una dintre firmele serioase care nu dezamagise. Nu ma asteptam sa nu anunte la rezultatele trimestrul 3 macar ceva indicii ca incepe sa scartaie rau treaba.

    Adica sa ai 66 M consolidat buget la listare cand scrii negru pe alb ca e doar cu filialele tale de atunci si nu ia in calcul alte achizitii iar acum sa servesti 30% mai putin fara explicatii graduale, adica de la semestru, la trimesrrul 3...asta nu e guidance de companie de incredere. 

    La articolul cu rezultatele precedente si la altele in legatura cu companii de soft au fost voci care tot semnalau cresterea accelerata a pretentiilor salariale care trage in jos profitabilitatea si pierderile de contracte de scris cod pentru marile firme de afara care se vede ca anunta toate reduceri de activitate.

    La noi insa firmele nu ne comunica, astea la timp, previziunile sunt zero, se descurca fiecare cum poate ridicand antenele pe la cunoscuti - cum merge treaba la voi?  

    1. eu sunt foarte multumit ca actionar

    2021-2025

    Marjă netă (%) 22% 25% 27% 28% 28% 

    Voicule,Voicule!Iei banii cu forecast 25 si faci 15% margine 

    Si in q4 91 mil CA si 8 profit.Cat da marginea? 

    Suntem prea neinsemnati sa ne anunte si pe noi.

    Asta cu toate tranzactiile alea consolidate la ultimul Q! 

    1. dupa prabusirea libera a rentabilitatii in ultimul trimestru care era cel mai bun o sa ajusteze puternic bugetul pentru 2023 fata de memorandum ca nici pe departe nu fac profit 71,4 Mio pe trendul pe care au apucat si in contextul asta pe software

      vor sa se transfere pe principala si sa ridice iar capital si e exclus sa mai prinda acolo povesti vanatoresti cu marjele alea 

    Si, in 3,2,1 sa apara aia care striga Hate! si ce minunat sunt tratati investitorii

    1. nu avem timp de hate, suntem ocupati cu sell off-ul

      Din putinele comentarii si din tranzactii rezulta un fel de Tanta, Tanta, a murit speranta.

    Parca are BRK o mana la listateeeeee

    AROBS promite si nu livreaza dar macar e firma mare,sta copacel chiar daca evaluarea ei o sa se corecteze drastic 

    ce sa zici de CAB care avea buget 37 m RON venituri si a facut 2,2 si Profit 6,6 si a facut 5,2-aici a fost aproape,diferenta nu e mare doar ca in modul fiind pierdere,altfel diferenta e 6,6+5,2=11,8 

    Adica la un singur an de la listare tu faci 6% din prognoza de venit! 

    FRB e fruncea si ea

    ca sa nu le faca de ras insasi BRK si-a tras o pierdere de mai toata frumusetea semn ca e un rezervor nesecat de deziluzii pentru oricine se baga cu ea in afaceri 

    Bani din nemunca.

    Bani din specula. 

    Bani din lucrarea diavolului. 

    Ce om cu capul pe umeri ar vrea sa fie "investitor" alaturi de vrajmasul Domnului si al omului?

    Vai voua... 

    la astia care nu performeaza pe masura la cat se laudau iti dai seama din cum formuleaza comunicatele ca nu e a bine.din primele randuri cresterea afacerilor e in procente, cresterea ebitda la fel si zdrang! la profit se schimba ca era doar 1% + si au pus care e marja profitului 15% dar nu in comparatie cu anul trecut ca scadea de la 25-26%!!!!!!!!multi cred ca au venit pe o piata unde-s numai guppy astia noi la care le dai momeala ieftina cu comunicate ca ei oricum nu citesc rapoartele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb