ANUL TRECUT Digi Communications - venituri de 1,5 miliarde euro, cu 18% peste cele din 2021

D.T.
Piaţa de Capital / 28 februarie 2023

Digi Communications - venituri de 1,5 miliarde euro, cu 18% peste cele din 2021

Digi Communications N.V. a înregistrat performanţe financiare şi operaţionale semnificative în 2022, în contextul unei creşteri a veniturilor consolidate ale Grupului, şi a altor câştiguri, cu 18,3% faţă de anul precedent, ajungând, astfel, la 1,5 miliarde de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei. EBITDA ajustată a marcat o creştere de 7,4%, de la an la an, până la 506 milioane de euro. EBITDA ajustată (înainte de IFRS 16) a crescut cu 6,6%, până la 428 milioane de euro.

Potrivit comunicatului, grupul a înregistrat o creştere semnificativă a bazei de clienţi, depăşind 20,8 milioane de RGU, ceea ce reprezintă o majorare de 15,4%, de la an la an. Segmentul de telefonie mobilă s-a evidenţiat şi ocupă prima poziţie în rândul segmentelor de servicii ale Grupului. Continuând ritmul de creştere din anii precedenţi, numărul unităţilor generatoare de venit a atins 9,1 milioane, la nivel de grup.

În România, segmentul serviciilor mobile a atins 4,9 milioane de RGU, o evoluţie de 18,1%, de la an la an, serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 11,2%, comparativ cu anul anterior, până la 4,2 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu şi satelit) s-a majorat cu 5,9%, de la an la an, până la 5,4 milioane de RGU, se arată în comunicat. La sfârşitul anului, DIGI a obţinut o performanţă semnificativă, devenind operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din ţară.

Operaţiunile din Spania şi-au consolidat poziţia, la nivel de grup, datorită creşterii excepţionale a bazei de utilizatori de telefonie şi de internet fix, +74% faţă de anul precedent, până la 1,1 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 27,7% şi a atins un total de 3,8 milioane RGU, precizează comunicatul.

Serghei Bulgac, Director General al Digi Communications, a adăugat "Analizând retrospectiv activitatea Grupului pe parcursul anului 2022, putem spune că a fost o etapă definitorie în dezvoltarea noastră recentă, un an în care ne-am consolidat poziţia, nu doar în România, ci şi în Europa. Pentru al doilea an consecutiv, am reuşit să ne extindem activităţile în ţări diferite, şi, totodată, să achiziţionăm spectru suplimentar în România".

Continuând strategia de expansiune din ultimii ani, DIGI a obţinut, prin intermediul asocierii cu Citymesh NV, parte a grupului IT Cegeka, drepturi de utilizare a unor frecvenţe din spectrul mobil şi în Belgia, cu intenţia de a furniza servicii de telecomunicaţii performante. Astfel, Grupul operează în prezent în 5 ţări europene.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. La o primă lectură n-am văzut care e profitul net !? Raportarile lor nu sunt f clare sau intenționat neclare!

    1. 76.5 mil Euro profit net,care nu-i rău.Asta este deja fără venituri din Ungaria.

      Au crescut numărul de abonați,mai ales în Spania.Dacă cresc prețul la abonamente (competitorii au crescut) vor avea un an bun.

      Multumesc

      Ungaria producea pierderi la nivelul profitului net

    cine le intocmeste astora raportarile?toate descrierile pe text sunt cu sume cu ordin de marime 1000 insa prin adaugarea Eur practic le impart la 1000

    Exemplu 

    Venturile din activitati continue pentru anul incheiat la 31 decembrie 2022 au fost 1.492.769 EUR, 

    comparativ cu 1.278.270 EUR p 

    In anul incheiat la 31 decembrie 2022 s-au raportat Alte cheltuieli in valoare de 654 EUR comparativ cu 

    Alte cheltuieli de 417 EUR  

    Ditamai firma nu esti in stare sa scrii macar un K dupa suma sau sa nu mai pui Eur dupa fiecare suma si sa scrii ca in cap tabel 'sumele exprimate sunt in mii EUR' 

    1. varza si tabelul cu EBITDA si aia ajustata,nu-s in stare sa faca o separare clara intre randuri si evidentiere prin font intre Activitati Intrerupte

      se repeta de cateva ori Ebitda ajustata IFRS 16 dar cu alta suma pentru ca se refera la alt tip de activitate care trebuie evidentiata prin crearea unui tabel ca lumea,nu randuri insirate ca la centrul de calcul 1985 

      la urma daca ai rabdarea de pe lume cu randurile lor vezi ca de fapt EBITDA e in scadere per total in 2022

      bine ca dupa vanzarea din Ungaria le-au mai scazut datoriile extraordinar de mari,acum sunt net 1 miliard de Euro 

    Sa ziceti merci ca aveti si aceste raportari, ca putea sa le amane de 100 de ori ca anul trecut. Iar din profitul facut din vanzarea Hu sa va lingeti pe bot, nu o sa vedeti 1 leu. Asa ca priviti profitul in scadere din activitati continue si doar ala e relevant ca din restul profitului nu o sa dea nimic. O actiune imbacsita a unei firme imbacsite, greoaie, cu rulaje infime la marimea ei.

    1. Trebuiesc bani pt Belgia și Portugalia.

    Cat este PER-ul la zi ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb