ANUL TRECUT, Omniasig a înregistrat o creştere de aproape 11% a primelor brute subscrise

A.C.
Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2017

Omniasig a înregistrat o creştere de aproape 11% a primelor brute subscrise

Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în 2016 o evoluţie pe majoritatea segmentelor de activitate, ceea ce a generat o creştere a business-ului de aproape 11%, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Reprezentanţii companiei au transmis: "Pentru Omniasig, 2016 a fost anul în care societatea şi-a consolidat poziţia pe piaţa asigurărilor generale şi a reuşit să înregistreze un rezultat pozitiv. Tot în 2016, compania şi-a redefinit liniile strategice pe termen mediu şi îşi menţine în continuare indicatorii financiari de lichiditate şi solvabilitate la un nivel ridicat şi sigur, în conformitate cu reglementările Solvency II".

Potrivit raportului emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară, rezultatele anului 2016 plasează Omniasig pe a doua poziţie în piaţa asigurărilor generale, cu o cotă de piaţă de 14,04%.

Compania a înregistrat în 2016 prime brute subscrise în valoare totală de 1,08 miliarde lei, în creştere cu 10,91% faţă de anul anterior şi un profit înainte de taxe de 20,68 milioane lei, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare. De asemenea, OMNIASIG a plătit în 2016 despăgubiri totale de 566,45 milioane lei, în creştere cu 5,07% faţă de anul anterior.

Omniasig mai precizează: "2016 a fost un an plin de provocări, un an în care Omniasig şi-a păstrat ritmul de creştere, bazându-ne în principal pe strategia noastră prudentă şi sustenabilă de dezvoltare. Pornim şi anul acesta cu aceeaşi consecvenţă privind planul de afaceri; ne concentrăm pe adaptarea la cerinţele pieţei, pe o eficientizare constantă a operaţiunilor şi proceselor şi, mai ales, pe construirea unor relaţii de încredere cu asiguraţii noştri, iar în acest sens vom continua să îmbunătăţim calitatea produselor şi serviciilor Omniasig".

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco şi RCA), compania a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de 740,12 milioane lei.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto a fost de 469,98 milioane lei, în creştere cu 8,30% comparativ cu anul 2015.

Compania a adăugat: "Segmentul Property (linia Asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale) a înregistrat în 2016 o valoare a primelor brute subscrise de 188,18 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 1,40% faţă de anul anterior".

Omniasig a înregistrat în prima jumătate a anului trecut cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună RCA, de doar 3,15 zile/dosar conform celei mai recente analize publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către OMNIASIG în 2016 (497) a înregistrat o scădere de 30,49% faţă de anul 2015. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie la finalul anului 2016, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,049% din acestea, potrivit sursei citate.

Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în 2016, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,569% dintre acestea.

Conform comunicatului, Omniasig evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Prin urmare, clienţii care au avut un dosar de daună la Omniasig sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS la nivel general a fost în 2016 de 77,32%, în creştere cu peste 5% faţă de anul 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb