ANUNŢÂND UN NOU GUVERN ŞI O NOUĂ MAJORITATE, Geoană: "Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia"

Valentin Busuioc
Politică / 1 februarie 2015

Actualizare 15:32 Vanghelie: "Sunt nişte bani luaţi de Ghiţă, în numele lui Ponta, pentru redevenţele cu OMV"

Fostul membru PSD Marian Vanghelie l-a acuzat, astăzi, pe deputatul Sebastian Ghiţă că ar fi luat bani pentru redevenţele OMV, în numele premierului Victor Ponta, transmit mass media.

Politicianul a explicat: "I-am spus omului aceluia mucalit, care se numeşte Ghiţă < de la portiţă >: < Ştiţi cumva de nişte bani de la OMV? > S-a blocat. Spun direct: sunt nişte bani luaţi de Ghiţă, în numele lui Victor Ponta, pentru redevenţele cu OMV-ul, şi aceste lucruri trebuie spuse cu curaj. Dacă vrem să facem ceva în această ţara, nu putem pe cumetrii. (...) Gabriel Oprea e finul lui Victor Ponta".

---

Actualizare 15:16 Vanghelie cere ca primarii care au migrat prin Ordonanţa 55 să-şi piardă mandatul

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, astăzi, la lansarea a noului proiect social-democrat "România noastră", că primarii care au migrat pe baza Ordonanţei 55/2014 trebuie să-şi piardă mandatul, edilul propunând modificarea Codului Muncii, scriu surse din presă.

"Să-şi piardă mandatul acei primari care au fost luaţi pe Ordonanţa 55", a afirmat Vanghelie, opinând că parlamentarii nu trebuie "să mai stea la coadă" la miniştri, ci miniştrii trebuie să meargă în Parlament.

Primarul a arătat, de asemenea, că trebuie modificat Codul Muncii, pentru ca persoanele cu studii superioare să nu mai fie plătite cu sume derizorii, "ca muncitorii necalificaţi": "Am promis, de câţiva ani, să fie modificat acest Cod al Muncii, care a generat ca românii cu studii să fie plătiţi cu sume derizorii, ca muncitorii necalificaţi. Să schimbăm Codul Muncii, ca aceştia să ia dublul salariului minim pe economie".

Marian Vanghelie a anunţat că vor fi mulţi parlamentari care se vor alătura noului proiect al stângii, aceştia trebuind să îşi exprime dezacordul "cu asemenea lucruri, compromisuri".

Vanghelie a mai spus că a mai trecut peste "un hop" când a candidat independent la primărie şi a câştigat şi că aşa se va întâmpla şi acum.

Totodată, edilul i-a criticat pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea, pe care i-a acuzat că au făcut presiuni ca parlamentarii să nu fie prezenţi la evenimentul de astăzi.

Fostul membru PSD a declarat: "Nu mi-e frică nici de ministrul de Interne. Poate să mă caute la ajutoare de urgenţă, să mă ia de dimineaţă pe mine, şi pe toţi directorii din primărie. (...) Gabriel Oprea este un om corupt şi nu mai poate conduce Ministerul de Interne. Este inadmisibil ca parlamentarii României să fie ameninţaţi cu ministrul de Interne, să nu fie astăzi aici. (...) Nu mi-e frică decât de Dumnezeu şi mă duc înainte şi am să spun ceea ce cred, ce consider că e adevărat şi ceea ce e de făcut. Nu se poate opri stânga prin nişte cumetrii".

Marian Vanghelie a pledat pentru noul proiect politic, lansat alături de Mircea Geoană, despre care spune că este cel mai important în momentul de faţă.

"O să vedeţi câţi parlamentari vor fi alături de noi la moţiunea de cenzură, o să i se blocheze ochelarii lui Victor (Ponta - n.r.) când o să vadă, cu toate ameninţările care le face azi. Colegii care nu au venit azi vor fi prezenţi mâine, poimâine", a spus fostul preşedinte PSD Bucureşti.

---

Senatorul Mircea Geoană a anunţat, astăzi, la lansarea Grupului de iniţiativă pentru noul proiect social-democrat "România Noastră", că în următoarele două săptămâni va exista o nouă majoritate parlamentară şi un nou guvern, iar "sultanatul politic al lui Victor Ponta se va încheia", scriu surse din presă.

Fostul ministru de Externe a declarat, la Romexpo, în deschiderea evenimentului de lansare a noului său proiect politic: "Da, vom avea în următoarele două săptămâni, cu grupul de parlamentari, de iniţiatori şi cei care vor veni alături de noi, o nouă majoritate, vom avea un nou guvern, şi vreau să vă asigur ca ne vom bate pentru principiile şi valorile noastre şi le vom propune în locul sultanatului politic pe care era Ponta l-a propus, în care o familie politică extinsă acaparează toate funcţiile din stat şi guvern. Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni şi este o mare eliberare pe care o vom da acestei ţări şi celor care votează social-democraţia. (...) Ponta este ca şi plecat, la revedere, problema este ce punem în loc".

Dacă nu va continua lupta împotriva corupţiei, ţara noastră va fi condamnată la subdezvoltare, a susţinut Geoană.

Politicianul a enumerat cinci principii fondatoare care stau la baza noului proiect: coborârea pragului de semnături de la 100.000 la 10.000 pentru cetăţenii care doresc să iniţieze proiecte legislative şi de la 500.000 la 100.000 pentru modificarea Constituţiei, "pentru a permite românilor să promoveze legea fundamentală", precum şi iniţierea unui proiect de lege conform căruia să existe un control din partea ANI, DNA şi SRI înainte de orice numire în funcţii executive sau la orice candidatură politică.

"Vrem să punem oameni cinstiţi în fruntea ţării, nu se mai poate aşa", a argumentat Geoană.

Ultimele două principii au în vedere criteriul de profesionalism şi introducerea indexului de progres social în statistici.

Mircea Geoană a explicat: "Cum să conduci o ţară cu oameni care nu ştiu meserie, care se pricep la toate? Cu mulţi habarnişti, care îşi iau doctoratele prin plagiate ridicate apoi prin ordonanţe de urgenţă? Da, vom înfiinţa o academie social-democrată, < Constantin Titel Petrescu >, pentru a da şansa unor oameni pregătiţi, dar vom introduce şi un concurs de dosare".

Fostul preşedinte al PSD a apreciat că, în prezent, "cartelul" partidelor tradiţionale, calificat drept un "cartel al corupţiei", este "pe cale să facă implozie".

Parlamentarul a detaliat: "Cum putem să stăm deoparte, oameni de stânga, de dreapta sau care nu au o convingere politică conturată, să vedem cum se prăbuşeşte o naţiune? Cum putem să nu înţelegem că acest cartel al corupţiei, care a luat prizonieri aproape tot ce înseamnă structură politică, va fi lăsat să se perpetueze ca o formă de aceeaşi Mărie cu altă pălărie? Ţara noastră este condamnată pe termen scurt şi mediu la dispariţia neamului românesc. (...) Da, este un cartel al partidelor tradiţionale care este, în acest moment, pe cale să facă implozie. (...) Vă spun cu toată convingerea, după o matură şi serioasă gândire, că, dacă vrem să dăm stângii româneşti şansa unui nou început, nu mai poţi construi o casă sănătoasă pe o fundaţie strâmbă, plină de igrasie şi care are in acest moment o problemă de legitimitate, care nu mai poate fi compensată prin soluţii paleative, rebranding sau prin ce mai încearcă să facă actuala conducere a PSD dând vina pe altcineva".

Politicianul a calificat PSD drept "un partid complet nedemocratic, în care le este frică oamenilor să vorbească".

"Şi, da, sunt mândru de colegii mei curajoşi, care sunt astăzi aici, şi sunt mult mai mulţi cei care ne vor urma. (...) Începutul lunii martie va însemna un nou guvern, o nouă majoritate", a continuat Geoană.

Fostul lider al PSD a mai spus că un proiect de ţară credibil nu poate să existe fără stânga, de care au nevoie cel puţin jumătate dintre români, proiect care să pornească de la baza liberală promovată de preşedintele Klaus Iohannis - "România lucrului bine făcut".

Peste o mie de persoane au participat astăzi la lansarea grupului de iniţiativă a noului proiect social-democrat, iniţiat de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, precum şi de mai mulţi parlamentari, printre care: Oana Niculescu-Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu, Florentin Gust Băloşin şi Valer Marian, alături de Ana Cătăuţă şi Bogdan Georgescu, consilierii lui Geoană şi Vanghelie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mihaela, dragostea mea! asa o fi? nu cumva topaie iarasi degeaba? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb