AOAR: Taxarea dividendelor încasate din statele UE şi non-UE ar trebui supusă aceluiaşi regim

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 iulie 2007

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Prevederile referitoare la impozitarea dividendelor încasate de companii ar trebui să fie valabile şi pentru câştigurile din afara statelor Uniunii Europene, pentru crearea unui mediu economic favorabil pentru structurile economice de tip holding, a declarat, ieri, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). "Ar trebui îmbunătăţită legea care se referă la impozitarea dividendelor, esenţială pentru activitatea în domeniul afacerilor. Nu este normal ca prevederile legii să vizeze numai statele membre ale Uniunii Europene. Ar trebui ca legea să fie valabilă şi pentru celelalte state", a precizat Cristian Pârvan, citat de Rompres.

După 1 ianuarie 2007, firmele din România pot fi scutite de la plata impozitului pe dividendele primite de la filialele situate într-un stat membru, dacă îndeplinesc o serie de condiţii. După aderarea la Uniunea Europeană, sunt neimpozabile şi dividendele primite de o firmă românească, prin intermediul sediului sau permanent aflat într-un stat membru. Societatea trebuie să fie, în România, plătitoare de impozit pe profit şi să deţină, la data înregistrării venitului din dividende, de cel puţin doi ani, minimum 15% din capitalul social al firmei aflate în Uniunea Europeană.

În 2006, dividendele primite de o persoană juridică străină de la o persoană juridică româ­nă au fost impozitate cu cota de 16% în cazul în care convenţiile de evitare a dublei impuneri nu prevedeau altă cotă, iar cele primite de o firmă românească de la altă companie autohtonă au fost taxate cu 10 %.

Reprezentanţii AOAR s-au întâlnit, recent, cu ministrul Justiţiei, Tudor Ciuhariu, cu care au discutat despre legea societăţilor comerciale şi des­pre necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în vigoare pentru încurajarea oamenilor de afaceri. "În afară de introducerea obligativităţii prezentării bilanţurilor consolidate ale holding-urilor, trebuie introduse mai multe reglementări care să sprijine mediul de afaceri român. În ţările Uniunii Europene există mult mai multe reglementări care fac mai atractiv domeniul afacerilor pentru firmele mamă", a menţionat secretarul general al AOAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7543
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2911
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0152
Gram de aur (XAU)Gram de aur447.9253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
aages.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
tophotelawards.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb