APĂ POTABILĂ ÎN SUDUL JUDEŢULUI CLUJ: Proiect POIM, aprobat astăzi de Comisia Europeană

I.M.
Fonduri Europene / 6 iunie 2019

Proiect POIM, aprobat astăzi de Comisia Europeană

Peste 16.500 locuitori din zona de sud a judeţului Cluj vor avea acces la apă potabilă de calitate datorită proiectului aprobat astăzi de Comisia Europeană, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în regiunea Turda - Câmpia -Turzii, informează un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, proiectul are o valoare de 155 milioane euro, din care 110 milioane fiind fonduri europene şi 45 cofinanţare naţională.

Acesta va asigura accesul la servicii de apă şi canalizare în 13 localităţi din judeţul Cluj, reunite în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieşului, astfel: Aiton, Călăraşi, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos şi Viişoara. 14.000 locuinţe vor fi racordate la sistemul de canalizare.

Proiectul prevede reabilitarea a 104 km reţea transport apă şi extinderea actualei reţele cu alţi 250 km conducte. Sistemul de canalizare va fi şi acesta reabilitat pe o lungime de reţea de 48 km şi extins cu 130 noi km. Vor fi construite în plus 48 noi staţii de pompare şi vor fi adăugate alte două staţii de tratare a apelor uzate, mai informează comunicatul citat.

Proiectul va fi implementat până la sfârşitul anului 2023.

Pentru perioada 2014 - 2020 România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde euro prin Politica de Coeziune, din care peste 9 miliarde aferente Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectului aprobat astăzi are ca aplicare investiţii în alimentarea cu apă şi canalizare şi investiţii în colectarea şI tratarea apei uzate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb