Apa potabilă va fi obţinută din evaporarea oceanică

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 ianuarie 2023

Apa potabilă va fi obţinută din evaporarea oceanică

Oamenii de ştiinţă încearcă se rezolve o problemă de azi şi de mâine a omenirii, accesul la apa potabilă. Cercetători americani au dezvoltat un sistem care ar putea recupera vaporii de apă din ocean pentru a-i transforma în apă potabilă, potrivit unui studiu publicat în revista britanică Nature. Odată cu accentuarea încălzirii globale, "va trebui să găsim o modalitate de a creşte furnizarea de apă dulce deoarece conservarea şi reciclarea apei din surse existente, deşi esenţiale, nu vor fi suficiente pentru a satisface nevoile umane. Credem că metoda pe care tocmai am propus-o poate realiza acest lucru la scară largă", a declarat Praveen Kumar, profesor la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign (UIUC), unul dintre autorii studiului. Potrivit lui şi colegilor săi, evaporarea oceanică, favorizată de creşterea mercurului, ar putea servi drept rezervor de apă potabilă. În loc să se ridice în atmosferă, aerul saturat cu apă ar fi captat de structuri de extracţie, aflate în larg, înainte de a fi condensat şi apoi transportat prin conducte pentru a fi depozitat înainte de a fi redistribuit. Avantajul procedeului în comparaţie cu cele ale desalinizării clasice: prin evaporarea şi transformarea în gaz, apa mării pierde aproape toată sarea în mod natural - din acest motiv apa de ploaie nu este sărată. Tratamentul pentru a face apa potrivită pentru consum va necesita, prin urmare, mult mai puţină energie şi impact asupra mediului decât metodele existente (saramura, ape uzate încărcate cu metale grele). Potrivit oamenilor de ştiinţă, parcurile eoliene offshore şi panourile solare onshore ar putea fi folosite pentru a alimenta întregul sistem. Această tehnică reproduce ciclul natural al apei, singura "diferenţă este că putem ghida destinaţia apei evaporate din ocean", a subliniat coautoarea studiului, Francina Dominguez.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. As vrea cifre, cat din apa evaporata vom fura. Clima poate fi afectata mai grav decat de gaze. Eu vedeam rezolvarea altfel. Ecologizam ce am stricat pe planeta si de acolo luam apa. Costuri energetice mari? Foarte, dar asta e pretul pe care il vom plati.

    1. Oamenii de "stiinta" sunt doar niste experimentatori. Nici nu au auzit de circuitul apei in natura. Ce ia omul din vaporii oceanici, va duce la accelerarea desertificarii pe planeta.

    Nu se pomenește nimic despre "efectele adverse". Teoretic poate că sună bine, dar practic se produce un dezechilibru în circuitul apei în natură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb