A.P.C.E. prezintă riscurile comasării Minister al Energiei asupra securităţii energetice naţionale

A.B.
Miscellanea / 16 decembrie 2024

A.P.C.E. prezintă riscurile comasării Minister al Energiei asupra securităţii energetice naţionale

Asociaţia Prosumatorilor şi Comunităţilor de Energie din România (A.P.C.E.) reiterează necesitatea menţinerii unui minister dedicat energiei, cu o structură care să asigure un dialog eficient cu societatea civilă, partenerii europeni şi implementarea strategică a programelor de investiţii., potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Conform comunicatului, APCE este de acord că toate ministerele trebuie reformate şi că România nu mai poate funcţiona cu un aparat bugetar supradimensionat.

APCE transmite că, în contextul comasării Ministerului Energiei, este esenţial ca decidenţii politici să răspundă la şapte întrebări fundamentale pentru a evalua impactul unei astfel de măsuri asupra sectorului energetic din România. Aceste întrebări sunt adresate clasei politice, iar răspunsurile sunt considerate imperios necesare pentru a înţelege implicaţiile strategice ale unei astfel de decizii. Printre întrebările formulate se numără cele legate de capacitatea României de a-şi asigura necesarul energetic în momente dificile, importanţa menţinerii finanţărilor din programele europene, precum şi riscurile politizării şi lipsei de independenţă a instituţiilor care reglementează sectorul energetic. În plus, se ridică şi întrebarea sensibilă referitoare la posibilele efecte ale acestei decizii asupra securităţii energetice naţionale şi asupra obiectivelor externe care ar putea viza destabilizarea sistemului energetic românesc.

Aceştia adaugă că, după ce fiecare dintre politicieni răspunde la cele şapte întrebări formulate de A.P.C.E., este necesar să se reevalueze măsura comasării Ministerului Energiei. Se subliniază că această decizie ar putea avea un efect de "boomerang" într-o zonă extrem de fragilă, precum sectorul energetic. În acest context, se face apel la o decizie responsabilă, având în vedere impactul pe termen scurt asupra unei industrii esenţiale pentru economia naţională.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2934
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9005
Gram de aur (XAU)Gram de aur417.1686

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb