Aplicarea Legii 247/2005 privind reconstituirea dreptului de proprietate preia o serie de probleme din trecut privind fondul funciar

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 11 august 2005

În Capitală, aplicarea Legii 247/2005 privind reconstituirea dreptului de proprietate preia o serie de probleme din trecut privind fondul funciar, identificarea acestora constituind tema şedinţei desfăşurate ieri, la Prefectura Capitalei, la care au participat reprezentanţii instituţiilor implicate în procesul de retrocedare a terenurilor şi imobilelor, a informat ieri Prefectura Capitalei.

Mioara Mantale, prefectul Capitalei, a evidenţiat, cu acest prilej, abordările speciale de care trebuie să se ţină cont în elaborarea proiectelor legislative care privesc Bucureştiul. În cadrul discuţiilor a fost evidenţiat faptul că nu există o delimitare clară între domeniile public şi privat, şi nici o graniţă între sectoare sau între municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Ultima delimitare datează din 1979. De asemenea, lipsesc planurile parcelare ce trebuiau întocmite încă de la apariţia Legii 18/1991 şi o bază de date unitară la nivelul Capitalei care să cuprindă atît notificările depuse în baza Legii 10/2001, sentinţele civile prin care au fost anulate dispoziţiile şi titlurile de proprietate, precum şi situaţia punerilor în posesie asupra terenurilor pe care s-au reconstituit drepturile de proprietate.

Totodată, s-a tras concluzia că nu se poate reconstitui dreptul de proprietate pe vechiul amplasament, din cauza faptului că prin aplicarea cotei de reducere la nivelul sectoarelor, punerea în posesie nu a putut fi efectuată pe vechiul amplasament, din lipsă de teren.

În acelaşi timp, trebuie avută în vedere şi lipsa personalului calificat care să lucreze la alcătuirea şi administrarea bazei de date, şi care să instrumenteze dosarele.

Soluţiile propuse pentru rezolvarea în timp a problemelor enumerate se referă atît la suplimentarea cu personal calificat, crearea bazei de date, precum şi la o mai bună comunicare şi colaborare dintre Primăria Capitalei, primăriile de sector şi Oficiul Cadastral. Totodată, este necesară şi achiziţionarea unui program care să permită accesarea imaginilor din satelit. Reprezentanţii instituţiilor implicate se vor întîlni, săptămîna viitoare, într-o nouă şedinţă. La întîlnire au participat reprezentanţi ai Prefecturii Municipiului Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti, primariilor de sector, Oficiului Naţional de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Municipiului Bucureşti, Agenţiilor Domeniilor Statului Bucureşti, Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Bucureşti, Direcţiei Teritoriale de Regim Silvic şi de Vînătoare Bucureşti, Direcţiei Silvice Bucureşti, Direcţiei de Urbanism, Amenajării Teritoriului şi Lucrări Publice, Direcţiei de Statistică a Municipiului Bucureşti, Direcţiei de Evidenţă a Patrimoniului şi Cadastru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb