Apple, rezultate record urmate de scăderea acţiunilor cu 7%

E.M.
Companii / 2 noiembrie 2018

Apple, rezultate record urmate de scăderea acţiunilor cu 7%

Apple a înregistrat rezultate record în trimestrul patru fiscal şi a estimat venituri record în sezonul sărbătorilor de iarnă, dar investitorii nu au fost mulţumiţi de prognoze, precum şi de decizia companiei de a nu mai publica date separate referitoare la numărul de unităţi de produse vândute, provocând ieri un declin al acţiunilor de până la 7%.

Producătorul de iPhone-uri a anunţat o creştere de 20% a veniturilor în trimestrul patru, datorită vânzărilor celor mai noi modele de telefoane. Vânzările de iPhone-uri au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii ani, de 29%, susţinute de lansarea pe piaţă a iPhone XS şi a XS Max, relatează MarketWatch.

Aceste creşteri sunt însă o anomalie. O parte a acestui trimestru a beneficiat de cererea pentru cele două noi telefoane scumpe, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut compania nu lansase încă telefonul iPhone X. Acest fapt a determinat compania să facă estimări mai precaute pentru trimestrul actual şi a provocat declinul acţiunilor, după închiderea bursei.

Apple estimează pentru sezonul sărbătorilor de iarnă venituri de 89-93 de miliarde de dolari, peste recordul trimestrial de 88,5 miliarde de dolari stabilit în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a mai anunţat, spre nemulţumirea investitorilor, că nu va mai raporta date individuale referitoare la numărul unităţilor de iPhone-uri, iPad-uri şi computere Mac vândute (Pentruy computerele Mac raporta vânzările de unităţi încă din 1998). Analiştii şi investitorii foloseau datele pentru a calcula preţul mediu de vânzare al dispozitivelor Apple şi a măsura sănătatea companiei.

Apple a justificat că datele sunt mai puţin relevante pentru soliditatea afacerilor sale întrucât clienţii cumpără produse împreună, cum ar fi un iPhone cu căştile AirPods, servicii de abonament precum Apple Music şi servicii iCloud pentru fotografii. Analiştii sunt însă sceptici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb