BURSA Analytics

Apreciere de 7,62% pentru acţiunile OMV Petrom

A.I., F.D.
BURSA Analytics / 26 februarie

Apreciere de 7,62% pentru acţiunile OMV Petrom

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 IANUARIE - 22 FEBRUARIE 2024

Conducerea companiei intenţionează să distribuie un dividend special, în acest an

Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom: "Intrăm în perioada cu cele mai mari investiţii din istoria companiei, plătind dividend progresiv în acelaşi timp"

Titlurile OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol din Europa de Sud-Est, au înregistrat un randament de 7,62%, în perioada 22 ianuarie - 22 februarie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cel mai bun randament din indicii BET şi BET-XT, în intervalul de timp avut în vedere.

Este o evoluţie ce apare într-o perioadă cu aprecieri pentru preţul petrolului, cotaţia sortimentului Brent, relevant pentru piaţa europeană, având o creştere de circa 4,5%, între 22 ianuarie şi 22 februarie. De asemenea, compania a anunţat că vrea să distribuie un dividend de 0,0413 lei, din profitul anului trecut, echivalentul unui randament brut de 7,1% în momentul anunţului şi 6,6% faţă de preţul acţiunii companiei din data de 22 februarie, de 0,6225 lei. În plus, directoratul companiei intenţionează să propună un dividend special în acest an.

Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom, susţine că producătorul de petrol şi gaze intră în perioada cu cele mai mari investiţii din istoria companiei, cu o medie anuală de opt miliarde de lei pentru următorii ani, plătind dividend progresiv în acelaşi timp. "În 2024 planificăm să continuăm pregătirile pentru primul foraj în cadrul proiectului Neptun Deep, care estimăm că va avea loc în 2025. De asemenea, continuăm să ne concentrăm pe creşterea treptată a producţiei de electricitate din surse regenerabile şi pe extinderea reţelei noastre regionale de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice la 1.000 de puncte de încărcare, devenind astfel cel mai mare jucător din domeniul electromobilităţii din România", a spus Verchere, conform Agerpres.

Indici - BET s-a apreciat cu 3,36%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 22 ianuarie - 22 februarie 2024, cu 3,36%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,81%, în intervalul 22 ianuarie - 22 februarie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 2,83% în perioada menţionată.

Comcm Constanţa - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de BVB din intervalul 22 ianuarie - 22 februarie 2024 se situează titlurile Comcm Constanţa, ce au crescut cu 940,63%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Condmag, cu o creştere de 77,77%, iar pe locul al treilea se află titlurile Societatea de Construcţii Napoca, cu o apreciere de 69,11%.

Fonduri de investiţii - randament de 15,12% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 19 ianuarie - 21 februarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 15,12%.

Pe locul al doilea al podiumului s-au situat titlurile BRD Global Clasa A, ce au înregistrat o apreciere de 2,72%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile YOU INVEST Active EUR, care au urcat cu 2,05%.

Bitcoin - creştere de 30,1%

Bitcoin a înregistrat o apreciere de 30,1%, în intervalul 22 ianuarie - 22 februarie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 0,57%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a rămas neschimbat în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. USA corporate insider Selling la viteza maxima..... turatie nu gluma!

    semnal Bearish... 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb