APRIL acuză statul că nu se implică în sprijinirea producătorilor de lapte

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Companii #Agro-alimentar / 5 iunie 2010

Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) a acuzat, vineri, la Braşov, Guvernul că nu se implică în sprijinirea producătorilor şi procesatorilor de lapte din ţara noastră.

Ioan Dârzu, preşedintele APRIL, a declarat că de multe ori relaţia asociaţiei patronale cu autorităţile a fost "sinuoasă" şi a precizat că indiferent de situaţie, membrii APRIL au reuşit să facă faţă tuturor provocărilor.

Liderul APRIL a declarat: "Din păcate, acum, relaţia noastră cu Mnisterul Agriculturii este mai mult una formală, cea mai bună dovadă fiind că nimeni din minister nu a venit la conferinţa noastră de la Braşov. Am fost la domnul ministru, i-am prezentat problemele noastre şi ale crescătorilor de animale, le-a notat într-o agendă şi, probabil, a pierdut agenda".

Potrivit lui Dârzu, APRIL are o relaţie bună cu fermierii, mulţi dintre aceştia fiind ajutaţi să îşi modernizeze producţia de lapte, fiind finanţate chiar şi achiziţia de utilaje moderne şi modernizarea activităţii acestora.

Dârzu mai spune că ţara noastră se află, în ceea ce priveşte dotarea, la nivelul celorlalte ţări şi că 67% din laptele care se procesează în ţară este conform cu standardele UE.

Cu toate acestea, însă, faptul că autorităţile nu s-au implicat în acest domeniu, fapt ce a condus la stoparea subvenţionării crescătorilor de animale, iar mulţi dintre aceştia se vor confrunta cu multe probleme şi vor fi nevoiţi să oprească producţia.

Ioan Dârzu a declarat: "Acesta este un şoc pentru noi, iar obligativitatea ca din 2012 să procesăm doar lapte conform, va fi un al doilea şoc. Ar fi nevoie de crearea de strategii pentru ca acest şoc să fie cât mai mic. Nu se face nimic. De asemenea, dispariţia cotei de lapte la nivelul UE, începând cu 2015, va crea alte probleme şi dacă nu vom fi pregătiţi, nu le vom putea face faţă. Este nevoie, mai mult ca oricând, de sprijin din partea Ministerului Agriculturii şi a Guvernului".

De asemenea, reprezentanţii APRIL, prezenţi la eveniment, au acuzat şi relaţia producătorilor şi procesatorilor cu lanţurile de hipermarketuri din România: "Vedem multe produse mai ieftine decât ale noastre prin magazine, produse importate. Trebuie să ştiţi că multe ţări, chiar din UE, acordă subvenţii pentru produsele care se exportă, ceea ce la noi nu se întâmplă. Apoi, ne lovim de intransigenţa comercianţilor, care ţin la profitul lor şi ne spun că dacă vrem să scădem preţurile să suportăm reducerea de la noi, nu din profitul lor".

În opinia acestora, am ajuns să ne aflăm sub "o dictatură a hipermarket-urilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb