Aproape 70% din acţiunile "INAV Bucureşti", achiziţionate cu 1,85 milioane dolari

Maria Manta
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iulie 2007

Consorţiul format din SC ERRE 2 Internaţional SRL şi Asociaţia Salariaţilor şi a membrilor conducerii INAV a cumpărat 69,93% din acţiunile Institutului de Cercetare INAV SA Bucureşti, informează AVAS. Valoarea totală a tranzacţiei, care include preţul pentru pachetul de acţiuni, capitalul de lucru şi investiţiile de dezvoltare, se ridică la 1,85 milioane dolari.

Prin contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, cumpărătorul s-a angajat să menţină pe o perioadă de 5 ani de la semnarea contractului, numărul total de angajaţi, să păstreze şi să dezvolte activitatea principală şi celelalte activităţi de cercetare - dezvoltare, să plătească datoriile societăţii către creditorii bugetari în termen de un an de la data semnării contractului de privatizare.

Institutul de cercetare a fost privatizat prin negociere cu selecţie pe bază de oferte tehnice, în cadrul căreia oferta tehnică a deţinut o pondere de 60%.

Potrivit AVAS, privatizarea s-a realizat în baza prevederilor HG. nr. 2193/2004 pentru aprobarea Normelor privind privatizarea societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat care au ca obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea şi a avut în vedere protejarea institutului împotriva investitorilor care vor să facă alt tip de afacere decât cea de cercetare.

În procesul de privatizare a acestei companii, în urma aplicării grilei de punctaj pentru oferta tehnică şi cea financiară, punctajul cel mai mare a fost obţinut de către consorţiul format din SC ERRE 2 Internaţional SRL şi Asociaţia Salariaţilor şi membrilor conducerii INAV.

În prezent, societatea comercială are 34 de salariaţi, ceilalţi acţionari ai companiei sunt S.C. ERRE 2 Internaţional SRL cu 30% şi Hreniuc Ilie cu 0,07%.

INAV SA Bucureşti a fost lansată la privatizare în data de 22 decembrie 2006, iar la termenul limită pentru depunerea ofertelor, respectiv 29 ianuarie 2007, AVAS a înregistrat patru oferte pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni.

Ofertanţii care au depus oferte pentru achiziţionarea celor 152.299 acţiuni ale INAV S.A. Bucureşti sunt consorţiul format din S.C. IAROM SA. şi SC GIAR SA Bucureşti, consorţiul format din SC Impuls Company SRL şi Flore Lica, consorţiul format din S.C. ERRE 2 Internaţional S.R.L. şi Asociaţia Salariaţilor şi membrilor conducerii INAV, SC. IMA Metav SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb