Aproape o mie de buzoieni testaţi. Cinci focare noi, inclusiv la societăţi comerciale

Ana Felea
Miscellanea / 11 august 2020

Aproape o mie de buzoieni testaţi. Cinci focare noi, inclusiv la societăţi comerciale

În fiecare zi aproape o sută de buzoieni sunt testaţi astfel că în primele zece zile ale lunii august Direcţia de Sănătate Publică a raportat 977 de testări, cele mai multe fiind în municipiul Buzău, respectiv peste 700. Tot în oraşul de reşedinţă de judeţ au fost înregistrate şi cele ma multe cazuri din ultimele zece zile, respectiv 159 din cele 248 cazuri noi confirmate în perioada 1-10 august în tot judeţul Buzău.

Noile îmbolnăviri au adus şi focare noi active. Din păcare virusul a ajuns în două aziluri de bătrâni, acolo unde riscul degradării stării de sănătate ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2 este destul de mare din cauza multiplelor altor afecţiuni de care suferă bătrânii din aceste centre. Până acum au fost confirmare 16 persoane, dintre care 9 sunt bătrâni, beneficiari ai celor două centre din comuna Costeşti şi Cernăteşti. Acolo au fost luate măsuri extreme dat fiind vârsta înainatată a acestor bătrâni şi spre exemplu, la Costeşti, pacienţii au fost lăsaţi în azil, iar medicii de la Spitalul Judeţean se deplasează, pe rând, o dată pe săptămână, pentru a-i consulta. În restul timpului, bătrânii a căror vârstă ajunge şi la 90 de ani sunt în grija asistentelor din azil.

" Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Constantin şi Elena" Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora", se arată în comunicatul emis de DSP Buzău.

Focare şi la Maternitate

O altă situaţie îngrijorătoare o reprezintă îmbolnăvirile de la Maternitatea Buzău. Trei cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2, sunt izolate, iar alte persoane au fost testate.

"Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii Coronavirusului", se arată în comunicatul emis de DSP Buzău

Două societăţi, focare de COVID-19

Două societăţi cu sute de angajaţi au fost declarate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău focare COVID -19. Fac parte din domeniul industrial, iar epidemiologii anunţă totuşi că pericolul răspândirii nu există pentru că acele cazuri au fost isolate. În total este vorba despre 9 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În continuare în Buzău mai sunt active alte două focare înregistrate în urmă cu câteva săptămâni, respectiv cel de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău- Secţia ATI cu 12 persoane confirmate pozitiv şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău cu 3 persoane confirmate pozitiv.

Buzăul are în prezent 1580 de persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus, 977 de persoane vindicate şi 41 de decese. De la începutul pandemiei la Buzău au fost testate peste 8000 de persoane. În toată această perioadă 7 localităţi au scăpat , până acum, fără niciun caz de COVID-19, respesctiv Murgeşti, Pardoşi, Siriu, Cătina, Căneşti, Chiliile,Luciu, iar alte 25 de localităţi nu au în prezent niciun caz activ, deşi în trecut au înregistrat cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. Este vorba despre Florica, Amaru, CA Rosetti, Ruşeţu, Săhăteni, Zărneşti, Ghergheasa, Murgeşti, Pardoşi, Puieşti, Valea Salciei, Vâlcelele, Ziduri, Mânzăleşti, Săruleşti, Siriu, Cătina, Pănătău,Vipereşti, Căneşti, Chiliile, Largu, Luciu, Padina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb