Aproximativ 1.200 de persoane fără adăpost, cazate în centrele din Capitală

Adina Lateş
Miscellanea / 5 ianuarie 2016

Actualizare 12:16 Peste 40 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ şi duse cu ambulanţe la centrele sociale

Peste 40 de persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheţ în ultimele două zile, acestea fiind duse cu ambulanţe în centrele sociale, potrivit Poliţiei Române.

În ultimele două zile, 6.700 de poliţişti au acţionat cu 3.317 mijloace auto, pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea şoferilor cu privire la circulaţia pe drumurile publice, arată astăzi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Astfel, au fost salvate de la îngheţ 42 de persoane fără adăpost, acestea fiind transportate la centrele sociale de către unităţile de ambulanţă.

Poliţiştii au dat şi 300 de sancţiuni contravenţionale, atât şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie sau nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă, cât şi administratorilor de drumuri care nu au intervenit pentru deszăpezire.

În condiţiile în care vremea se va menţine rece în toată ţara, cu ger noaptea şi dimineaţa, existând riscul formării poleiului, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze despre starea drumurilor, să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să păstreze o distanţă mai mare în mers.

De asemenea, şoferii sunt obligaţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, dacă circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă dispozitive omologate antiderapante.

-----------------

Aproximativ 1.200 de oameni fără adăpost au fost cazaţi în patru centre de protecţie socială din Capitală, în noaptea de luni spre marţi au fost găsite în stradă şi duse în aceste unităţi 28 de persoane, iar cei care au refuzat să meargă în centre au primit ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASPC) şi Poliţia Locală au găsit pe străzi, în noaptea de luni spre marţi, când au fost temperaturi de aproximativ minus zece grade, 28 de persoane fără adăpost, acestea fiind duse în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei.

În cele două centre ale municipaliătţii sunt cazate, în prezent, 600 de persoane fără adapost, alte 508 sunt în Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady, iar 92 sunt în centrul din Berceni, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Persoanele fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele de protecţie socială din Capitală au primit ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă. Echipele mobile ale DGASPC vor fi şi marţi seară, de la ora 22.00, în zona Gării de Nord, pentru a ajuta persoanele fără adăpost.

Primăria Capitalei face apel la bucureşteni să sune la numerele 0800.800.868 şi 021.9844 dacă văd pe stradă sau în scări de bloc persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb