APS a achiziţionat un portofoliu de credite neperformante cu o expunere totală la bilanţul brut de 448 milioane euro

A.C.
Companii / 7 iunie 2017

Logo APS

Logo APS

APS Delta parte a grupului APS Holding (APS), a achiziţionat un portofoliu de credite neperformante (NPL) cu expunerea totală la bilanţul brut de 448 milioane euro, la 30 aprilie 2017, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Portofoliul a fost achiziţionat de la Zagrebaèka Banka după obţinerea avizului pozitiv al Băncii Naţionale a Croaţiei. Achiziţia include împrumuturi garantate şi negarantate, corporative şi de retail. Cel mai mare volum este alcătuit din datorii ale companiilor, urmate de datorii garantate şi negarantate ale persoanelor fizice. Achiziţiile se adaugă fondurilor de credit existente ale APS, care includ 77 de portofolii NPL, cu o valoare nominală totală de peste 5,1 miliarde de euro, potrivit sursei citate.

Martin Machoò, CEO al APS a declarat: "Noua achiziţie subliniază angajamentul nostru de a investi în economia croată. Obiectivul nostru este să găsim cât mai multe oportunităţi de investiţii şi să sprijinim activităţile de restructurare a portofoliilor băncilor, restructurare care duce la creştere economică pe termen lung. Importanţa investitorilor în active neperformante este în creştere în economia ciclică fluctuantă din prezent, pentru a aduce capitalul neproductiv înapoi pe piaţă".

Viktor Levkaniè, directorul de investiţii al APS a adăugat: "Suntem încântaţi că am avut posibilitatea de a coopera cu Zagrebaèka Banka în cadrul unei asemenea tranzacţii strategice. Întreg procesul de tranzacţionare a durat aproape un an şi a implicat o echipă extinsă de profesionişti în investiţii şi consilieri specializaţi. Această tranzacţie reprezintă cea de-a doua achiziţie majoră a unui portofoliu de credite neperformante pe piaţa croată, realizată în 2017, şi confirmă dedicarea noastră pentru pieţele Balcanilor de Vest".

Victor Angelescu, director regional CEE în cadrul APS a precizat: "Am câştigat o poziţie puternică pe piaţa croată încă de la început, iar această nouă achiziţie ne aduce noi oportunităţi şi o mai mare responsabilitate. Obiectivul nostru este de a găsi soluţii reciproc avantajoase, care să ajute debitorii să reducă povara datoriilor vechi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb