APT lansează proiectul "Soluţii de Organizare şi Susţinere a Turismului Românesc"

I.M.
Miscellanea / 16 aprilie 2020

APT lansează proiectul "Soluţii de Organizare şi Susţinere a Turismului Românesc"

APT - Alianţa Pentru Turism transmite că, în prezent, turismul mondial traversează o criză fără precedent, cu un impact care va schimba radical modul în care această industrie va arăta de acum încolo, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, toţi specialiştii internaţionali şi naţionali fac predicţii, scenarii de evoluţie, analizează după diverse modele intensitatea cu care fiecare economie naţională va fi afectatăşi cum se estimează că va fi redresarea fiecăreia, dar şi în ansamblu european şi mondial.

"Din acest ansamblu face parte şi România şi avem datoria să gândim şi să acţionăm deja pentru viitor, chiar dacă la acest moment încă ne concentrăm pe asigurarea siguranţei medicale şi limitarea pierderilor de vieţi. Dar cu toţii ştim că economia naţională trebuie să-şi continue funcţionarea, turismul fiind de peste două decenii o ramură economică strategică şi o prioritate a României. Fără îndoială că încă nu a reuşit să fie ramura economiei care să susţină o ţară întreagă, deşi ar fi putut să devină în 30 de ani, dar este o ramură care angrenează cel puţin alte şase domenii economice, unele fiind până la 30% dependente de piaţa de desfacere din domeniul HORECA.", transmit reprezentanţii APT.

Conform acestora, turismul nu reprezintă numai o vacanţă la mare sau la munte, ci reprezintă o industrie complexă care generează direct şi indirect peste şase sute de mii de locuri de muncă. Dar este şi domeniul care asigură refacerea forţei de muncă din întreaga economie, care asigurăsatisfacţiaşi starea de normalitate a milioanelor de oameni care călătoresc, care merg la restaurante, în parcuri de distracţii, muzee, staţiunilitorale, montane, de relaxare sau balneare.Serviciile hoteliere, restaurantele şi călătoriile reprezintă nevoi extrem de importante încât oamenii nu le pot pur şi simplu abandona.

Sursa citată menţionează că, industria ospitalităţii este un domeniu în care fără îndoială regulile şi modul de desfăşurare a activităţii vor trebui regândite la scară globală, însă categoric nu poate fi ignorat. Suntem conştienţi că forma pe care o va lua această industrie va fi diferită, mult schimbată. Nimic nu va mai fi ca înainte.

"Ca să nu mai pierdem încă un tren, din lungul şir al celor care au trecut fără să oprească şi la noi, trebuie să începem să lucrăm asiduu încă de acum pentru construcţia viitorului. Aceste vremuri perturbatorii pot aduce şi oportunităţi. Astăzi toţi jucătorii din turismul mondial sunt la acelaşi nivel, din păcate nivelul fiind zero. Putem oare privi acest lucru şi ca pe o oportunitate, ca pe o şansa de a lua un nou start, o ocazie de repoziţionare, astfel încât să schimbăm felul în care România este văzută în turismul european şi in cel mondial? Noi suntem de părere ca DA, însă aceste lucruri nu se întâmplă peste noapte.

Pentru a face această schimbare e nevoie de un demers comun, de o colectare a ideilor bune, a ideilor inovatoare, de argumentarea acestor idei, de o muncă intensă de informare, evaluare, selecţie, analiză, comparaţii şi prioritizări.", arată comunicatul remis.

Astfel, ATP consideră că mai există însă o valenţă pe care turismul românesc o are şi cu care putem începe reconstrucţia domeniului.

"Avem o piaţă internă foarte activă, cei mai mulţi dintre români alegând să-şi petreacă vacanţele în ţară. Multe alte naţiuni fac eforturi la acest moment să-şi convingă cetăţenii să nu-şi mai programeze vacanţele în străinătate şi să rămână în ţările lor. Noi putem începe prin a-i asigura pe români că suntem pregătiţi să-i primim de îndată ce siguranţa medicală o va permite, respectând întocmai noile reguli care cu certitudine vor fi implementate. Îi putem îndemna pe români să continue, cel puţin următorii doi ani, să opteze pentru vacanţele în România. Ne asumăm să ne adaptăm pe deplin noilor rigori şi să asigurăm satisfacţiafiecărui oaspete.", anunţă ATP.

Alianţa Pentru Turism (APT) reprezintă o structură informală deschisă şi constituită voluntar. Până la acest moment au aderat la acest grup de atitudine şi iniţiativă 15 organizaţii importante ale turismului românesc, multe alte organizaţiişi experţi exprimându-şi interesul, APT fiind expresia unităţii, voinţei şi determinării întregii industrii a ospitalităţii în faţa acestor mari ameninţări şi provocări cărora turismul românesc trebuie să le facă faţă. S.O.S. Turismul Românesc este un prim proiect al acestei Alianţe şi reprezintă un demers unitar, coordonat şi focusat pe VIITORUL TURISMULUI ROMÂNESC, un demers făcut pe o singură voce puternică a întregii bresle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb