BURSA Analytics

Aquila - cea mai bună evoluţie din indicele BET

F.D.
BURSA Analytics / 28 august

Aquila - cea mai bună evoluţie din indicele BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 - 26 AUGUST 2024

Alin Brendea, Prime Transaction: "Compania este bine ancorată pentru creştere pe termen lung"

BT Capital Partners: "Managementul Aquila este optimist că achiziţiile Romtec Europa şi Parmafood Group vor avea un efect pozitiv asupra marjelor brute în al doilea semestru din 2024"

Titlurile companiei de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum Aquila (AQ) au înregistrat un randament de 5,66%, în perioada 19 - 26 august, în raport cu moneda euro, clasându-se pe prima poziţie în topul celor mai bune randamente din indicii BET şi BET - XT, în perioada avută în vedere.

Alin Brendea, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Prime Transaction a scris, în ultima sa analiză săptămânală: "Aquila Part Prod Com a revenit la creşteri susţinute. Cumpărătorii s-au reîntors puternic în piaţă şi au împins cursul de tranzacţionare la noi maxime istorice. În lipsa unor rezultate financiare ieşite din aşteptările pieţei, putem considera că în cazul titlurilor AQ, unul sau mai mulţi investitori de calibru, îşi consolidează poziţia în cadrul societăţii. Ca lider de piaţă într-un domeniu în dezvoltare şi prin crearea unor mărci proprii de produse, compania rămâne bine ancorată pentru creştere pe termen lung".

Aquila a încheiat primul semestru al anului în curs cu venituri de aproape 1,3 miliarde de lei, cu 18% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit companiei, rezultatele obţinute au fost susţinute de creşterea organică în segmentul de distribuţie şi de cele trei companii a căror achiziţie a fost finalizată în 2024. Pe de altă parte, profitul Aquila s-a ridicat la 35 milioane de lei, în scădere cu 15%.

Conform ultimului raport de analiză a Aquila publicat de BT Capital Partners pe BVB Research Hub, conducerea companiei a menţionat în cadrul video-conferinţei de prezentare a rezultatelor, că în trimestrul al treilea al anului, ne putem aştepta la creştere atât în ceea ce priveşte preţurile cât şi volumele pentru marca Gradena, având în vedere lansarea de noi produse. De asemenea, conducerea companiei a subliniat că cele două noi achiziţii (Romtec Europa şi Parmafood Group) au înregistrat venituri de 48 milioane lei în primul semestru. "Managementul este optimist că cele două achiziţii vor avea un efect pozitiv asupra marjelor brute în al doilea semestru din 2024", se menţioneză în raportul BT Capital Partners.

Metropolitan Life a intrat în acţionariatul Aquila, în acest an

La finele lunii iunie, toate cele şapte fonduri de pensii Pilon II aveau acţiuni Aquila, deţinerea totală reprezentând 27,1% din capitalul companiei, peste deţinerea de 21,9% de la finele anului trecut. Creşterea se datorează achiziţiilor fondului administrat de BCR Pensii, care şi-a majorat deţinerea de la 0,63% la 1,58%, fondului administrat de NN Pensii, a cărui deţinere a crescut de la 8,04% la 8,78% şi a fondului Metropolitan Life, care a intrat în acţionariatul Aquila, având în iunie un pachet de 3,47% din companie, conform datelor disponibile pe site-ul desprepensiiprivate.ro.

Indici - apreciere de 1,48% pentru BET

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 1,48%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,22%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 1,44%, în perioada 19 - 26 august.

Carbochim - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Carbochim se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 19 - 26 august, cu o creştere de 11,81%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile UCM Reşiţa, cu un randament de 8,77%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Aquila, ce au urcat cu 5,66%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 9,56% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 16 - 23 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 9,56%. Titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa L s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 2,86%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa E, care au urcat cu 2,79%.

Bitcoin a avut o creştere de 6,24%, în perioada 19 - 26 august, iar cotaţia aurului a coborât cu 0,28%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb