AQUILA semnează un acord preliminar de tranzacţie pentru achiziţionarea Parmafood

T.B.
Piaţa de Capital / 11 ianuarie

AQUILA semnează un acord preliminar de tranzacţie pentru achiziţionarea Parmafood

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, anunţă încheierea unui acord preliminar de tranzacţie pentru achiziţionarea a 100% din părţile sociale ale companiilor Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL, unele dintre principalele companii distribuitoare de bunuri de larg consum, se arată într-un comunicat al AQUILA, remis redacţiei. Tranzacţia va avea loc sub rezerva obţinerii avizelor necesare din partea Consiliului Concurenţei, a Comisiei pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe şi după aprobarea prealabilă a principalilor termeni şi condiţii de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor AQUILA, potrivit sursei citate.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA, transmite aşa cum se arată în comunicatul precizat: "Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anunţate odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti, continuăm achiziţiile de companii şi menţinem abordarea din perspectivă mai amplă, de piaţă şi de profitabilitate a companiei ţintă. Totodată, achiziţia ne va permite să ne extindem şi să ne consolidăm prezenţa pe toate canalele de distribuţie cu produse complementare activităţii noastre şi reprezintă încă un pas în consolidarea afacerii. Finalizarea achiziţiei companiilor Parmafood va permite lărgirea portofoliului AQUILA cu noi parteneri internaţionali şi locali, continuând să oferim consumatorilor produse diversificate şi de calitate ridicată. Suntem dedicaţi creşterii durabile şi consolidării poziţiei noastre în piaţa distribuţiei, contribuind la dezvoltarea pe baze solide a afacerii, în linie cu misiunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă."

Preţul cumulat convenit pentru achiziţia ambelor companii va fi de maximum 16,5 milioane de euro din care se vor scădea datoriile, în baza unui mecanism de preţ stabilit de părţi, şi va fi plătit din surse proprii, transmite sursa indicată.

Modalitatea de plată agreată constă în achitarea a 80% din suma totală la perfectarea tranzacţiei şi câte 10% după expirarea unui termen de 1 an, respectiv 2 ani de la perfectarea tranzacţiei, informează sursa menţionată.

Eugen Savu, acţionar majoritar şi Director General, Parmafood, declară potrivit companiei: "Este o decizie importantă în privinţa viitorului companiei noastre şi vine ca o confirmare a maturităţii modelului nostru de business. Am decis să oferim continuitate afacerii de distribuţie prin asocierea cu un jucător mai mare, care împărtăşeşte viziunea şi valorile noastre şi care va crea oportunităţi de creştere şi dezvoltare atât pentru partenerii de afaceri, cât şi pentru angajaţii noştri."

Companiile Parmafood au o istorie cumulată de 3 decenii şi deţin un portofoliu de peste 100 de branduri cu notorietate naţională şi internaţională, relatează sursa citată. Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL au înregistrat în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 245,53 milioane de lei şi un profit net cumulat de 15,67 milioane de lei, arată datele furnizate de companie. Companiile achiziţionate prestează activităţi de distribuţie în canalele HoReCa, Retail Modern şi Retail Tradiţional şi operează depozite logistice cu sisteme integrate de management ale stocurilor, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. felicitări pt achiziție…sper să se vadă și în rezultate și pt acționari….

    1. Pt actionari in timp

      Actionari in AQ, nu in timp

    ai stiut careva?

    1. Tu ce crezi? Ca Nostradamus a facut predictii despre AQ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb