Arafat anunţă că informaţiile privind închiderea Bucureştiului "sunt false şi nu trebuie crezute"

A.M.
Miscellanea / 12 martie 2020

Raed Arafat

Raed Arafat

Actualizare - Raed Arafat anunţă că informaţiile privind închiderea Bucureştiului sunt false şi sunt, în mare parte, propagate pe Facebook.

"Am văzut multe mesaje de panică pe Facebook. Încercăm că explicăm că 99% din mesaje sunt false şi nu trebuie crezute. Este o informaţie falsă că Bucureştiul urmează să fie închis integral. Oamenii să se informeze doar din surse oficiale", a spus Arafat.

---

Actualizare - Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei pentru persoane care nu au declarat că vin dintr-o zonă afectată de coronavirus sau care au spus că se vor autoizola la domiciliu, dar nu au mai ajuns la destinaţie.

La Hunedoara, două persoane au declarat că sosesc din Italia, dintr-o zonă neafectată de risc epidemiologic, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia provin dintr-o zonă aflată în carantină.

La Călăraşi, două persoane care au declarat la intrarea în ţară că se vor autoizola la domiciliu, însă până în acest moment nu au ajuns la locul indicat.

La Suceava, o persoană care a declarat la intrarea în ţară că se vor autoizola la domiciliu, însă până în acest moment nu au ajuns la locul indicat şi a fost găsit la domiciliul socrului său.

Poliţia de frontieră urmăreşte toate cursele cu escală, astfel că persoanele care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare de origine.

În acest moment, sunt 752 de persoane aflate în carantină, persoane care au sosit în România, cu escală, din zonele de risc.

---

Actualizare - Raed Arafat a declarat că nu se pune problema deocamdată ca municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să fie închise, prin intrarea în carantină, dar, dacă vor exista foarte multe îmbolnăviri în comunitate, specialiştii vor putea dicta orice măsură.

Arafat a fost întrebat, miercuri, dacă se pune problema închiderii Bucureştiului şi a judeţului Ilfov şi a răspuns: "Nu, la acest moment, nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere foarte susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri extreme, iar în acest moment nu se pune problema. Nu avem în acest moment scenariul care să impună o astfel de măsură".

Acesta a precizat şi că, dacă creşte foarte mult numărul persoanelor care trebuie puse în carantină, se va putea ajunge la situaţia în care carantinarea să se facă la domiciliu, sub pază.

Deocamdată nu este cazul, Guvernul aprobând închirierea unor hoteluri pentru carantinare.

În Bucureşti s-au confirmat până acum 12 cazuri de infectare cu coronavirus, din toralul de 31, iar un pacient este din Ilfov.

---

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, miercuri, că Spitalul "Dimitrie Gerota" din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă.

"Spitalul Gerota este de azi introdus în carantină, astfel încât pacienţii şi personalul rămân în carantină timp de 14 zile", a afirmat secretarul de stat.

Arafat a confirmat că femeia diagnosticată miercuri este medic la acest spital.

El a precizat că au fost mulţi contacţi ai pacientului din spitalul respectiv, unii cu rezultate pozitive la testul pentru coronavirus, de aceea se impun aceste măsuri.

"Ancheta epidemiologică continuă pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă", a adăugat Arafat.

Cinci persoane au fost infectate cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul "Dimitrie Gerota". Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul "Dimitrie Gerota" a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

Secretarul de stat a anunţat suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. mi-a placut mult asta:

    "dacă vor exista foarte multe îmbolnăviri în comunitate, specialiştii vor putea dicta orice măsură" 

    in china a luat toata familia, executata in spital prin injectie letala, apoi la cremata si pe certificatul de deces au scris POSIBIL INFECTAT CORONA VIRUS  

    asta se pare ca e cea mai eficienta metoda de lupta contra virusului....urmeaza si la ROMANIA ??? 

    1. Tu realizezi ca multi pot spune multe dar niciodata nu poti sti ce se intampla cu adevarat.

    mi-a placut mult asta:

    "dacă vor exista foarte multe îmbolnăviri în comunitate, specialiştii vor putea dicta orice măsură" 

    in china a luat toata familia, executata in spital prin injectie letala, apoi la cremata si pe certificatul de deces au scris POSIBIL INFECTAT CORONA VIRUS  

    asta se pare ca e cea mai eficienta metoda de lupta contra virusului....urmeaza si la ROMANIA ??? 

    1. Ce prostii poti sa debitezi.. unde ai auzit asta, la radio sant? O fi bun si virusul asta, mai curata din prosti

    Chiar daca l-ar inchide nu inseamna ca mori de foame magaznele vor fi deschise doar ca vor fi restrictii lumea e disperata si cumpara acum tot de parca n-ar mai baga malai la Kaufland pana in decembrie. Plus ca partea buna e ca DN1 va fi liber in weekenduri. Pentru cine poate sa mearga.

    1. Si daca inchid judetul stai in masina pe strada buna idee

    Bucurestiul trebuie inchis obligatoriu. Peste o saptamana ajungem la 500 de imbolnaviri in Buc. Trebuie sigilat, punctul 0.

    1. E na dc sa îl închidă.... Atâta timp cât nr de infectați e ft mic... Vb de în jur de 40 la nivel de tara nu de oraș... Asa ca....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb