ARB: 1.630 de elevi au concurat la finala naţională a concursului European Money Quiz

S.B.
Miscellanea / 31 martie 2021

1.630 de elevi au concurat la finala naţională a concursului European Money Quiz

Peste 1.630 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din 125 de şcoli, licee şi colegii de la nivel naţional au participat la ediţia a III-a a finalei naţionale a concursului European Money Quiz organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), numărul participanţilor şi cel al instituţiilor de învăţământ fiind duble comparativ cu anul trecut, informează un comunicat al ARB remis redacţiei.

Trei elevi de la Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu" din Timişoara, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti au fost câştigătorii ediţiei de anul acesta a concursului naţional European Money Quiz, oferind cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp. Câştigătorul locului I primeşte un premiu în valoare de 3.000 lei net, câştigătorul premiului II beneficiază de 2.000 lei net şi ocupantul locului III primeşte un premiu în valoare de 1.000 lei net.

Cei doi elevi de la Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu" din Timişoara şi Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" din Bucureşti vor reprezenta România la finala europeană a concursului de educaţie financiară European Money Quiz care se desfăşoară on-line la data de 20 aprilie 2021 la care participă 28 de state europene. Câştigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2021, dar şi premii în bani.

European Money Quiz este o iniţiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociaţiile bancare din Europa, sub coordonarea Federaţiei Bancare Europene (FBE). În România, proiectul este implementat de Asociaţia Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român.

Finala naţională a European Money Quiz a fost găzduită de prezentatorul de televiziune Cabral Ibacka şi a avut loc în cadrul European Money Week, program desfăşurat, în perioada 22-26 martie 2021, la nivelul Federaţiei Bancare Europene şi al asociaţiilor bancare europene.

Strategia Asociaţiei Române a Băncilor vizează creşterea nivelului de educaţie financiară şi incluziune financiară din România. Începând cu anul 2011, Asociaţia Română a Băncilor dezvoltă programe de educaţie financiară de anvergură de formare a profesorilor, a elevilor şi a adulţilor care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele şi să-şi îmbunătăţească atitudinea şi comportamentul financiar. Asociaţia Română a Băncilor este implicată în procesul de elaborare a Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară alături de autorităţile naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb