Arctic Stream încheie primul trimestru din 2022 cu un profit de 108% peste cel din 2021

G.D.
Piaţa de Capital / 13 mai 2022

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AST, a încheiat primul trimestru din 2022 cu un profit net de 0,9 milioane de lei, în urcare cu 108% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Performanţa a fost obţinută pe fondul creşterii veniturilor cu peste 150% faţă de trimestrul 1 din 2021, până la 10,76 milioane de lei (2,17 milioane de euro), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, profitul obţinut în T1 2022 a reprezentat 17% din estimarea anuală, iar cifra de afaceri - 23% din cea anticipată pentru finele acestui an, conform bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, aprobat la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, din 27 aprilie 2022.

Pentru exerciţiul financiar în curs, Arctic Stream a anunţat o estimare conservatoare a cifrei de afaceri, situată la 46,65 milioane de lei (9,42 milioane de euro), pe baza contractelor semnate şi aflate în derulare, şi ţinând seama de provocări precum criza de semiconductori şi cea a lanţurilor de aprovizionare, manifestată prin creşteri ale costurilor de transport şi prin mărirea termenelor de livrare.

Cu toate aceste provocări, prin extinderea echipei din zona operaţională, în cursul anului trecut, precum şi prin experienţa acesteia în relaţia cu furnizorii de tehnologie din portofoliu, au fost create premisele prevenirii unor întârzieri în activitate. Pe de altă parte, echipa tehnică a etapizat adecvat proiectele, astfel încât adopţia tehnologiei şi a echipamentelor să se facă într-un timp scurt, fără efort considerabil.

Chiar dacă situaţia legată de lanţurile mondiale de aprovizionare continuă să se deterioreze, luand în calcul noile restricţii apărute în China, Arctic Stream ia în considerare şi nu poate nega posibile efecte nedorite, dar se bazează pe politicile de aprovizionare diversificate ale producătorilor, ca de exemplu Cisco Systems, ce are facilităţi de producţie mai dispersate geografic, în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Arctic Stream ţine seama de orice disfuncţionalităţi în fluxurile de producţie şi de transport din sectorul IT care i-ar putea afecta activitatea, încercând să anticipeze şi să minimizeze riscurile la adresa proiectelor pe care le are în implementare, subliniază sursa citată.

În ceea ce priveşte războiul învecinat, în afara riscurilor de escaladare a conflictului, care pot afecta mai multe industrii şi state din Europa Centrală şi de Est, Arctic Stream nu este supusă unui risc imediat, deoarece nu are şi nu a avut clienţi şi furnizori în Ucraina şi Rusia.

"Le mulţumesc colegilor pentru un trimestru reuşit, iar ceea ce mă bucură mai mult decât rezultatele financiare este faptul că echipa Arctic Stream, extinsă de aproape trei ori de la începutul până la finele anului 2021, funcţionează unitar. Perioada pe care o parcurgem este plină de turbulenţe, pentru mai multe sectoare de activitate, dar scoate în evidenţă şi necesitatea întăririi infrastructurilor de securitate IT, pe fondul intensificării atacurilor cibernetice. Astfel, direcţiile de dezvoltare Cybersecurity şi Data Center rămân prioritate pentru noi şi ne concentrăm pe stabilirea de noi parteneriate şi pe dezvoltarea de noi competenţe care să răspundă cât mai bine nevoilor clienţilor noştri. Din ceea ce observăm, dincolo de climatul economic incert, interesul pentru proiecte de transformare digitală, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, se menţine ridicat, ceea ce ne dă încredere că oportunităţile de creştere a business-ului Arctic Stream vor continua să apară. Tot ceea ce este nevoie să facem este să continuăm să ne consolidăm echipa şi nivelul de expertiză, pentru a putea valorifica aceste oportunităţi la cel mai înalt nivel de performanţă", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bun asa, se misca dupa cum au promis. Foarte atenti cu stabilitatea financiara si cash. Vad ca tot insista pe aspect in rapoarte.

    O sa le prinda bine ca nu s au marketat ca firma de growth agresiv ci ca una cuminte si la locul ei cand vremurile sunt tulburi dar stiind ca piata lor se misca bine in continuare.

    Firmele din aero care s au dat mari zmei o sa primeasca bumerangul.  

    AST rămâne un exemplu UNIC de cum sa crești sănătos , chiar dacă low-profile. Remarc cash-ul la dispoziție și lipsa de datorii (alea la furnizori nu se pun, le are toată lumea) - unii o sa zică ca e bine sa ai datorii, înseamnă ca te dezvolți, total contraindicat în mediu inflaționist - a se vedea dezastrul de pe Nasdaq. O acțiune buna, pedepsita la grămadă datorită impostorilor de pe AeRO...

    foarte bine ca au vandut potlogarii de la BNET actiunile AST ca aveau cam 75000

    apare asta in raportul trimestrial bnet la bvb 

    diferenta AST de la cer la pamant fata de bnet

    1. lol nu stiam, oare au vandut pe plus pe minus? explicatii de ce au vandut? pare ridicol, de ce ai vinde?

      In PP au luat cu 25, sigur au un mare minus !!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb