Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT din România fondat în 2017, s-a listat astăzi, 29 iulie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier AST. Compania va continua să folosească mecanismele pieţei de capital pentru finanţare şi dezvoltare, precum acordarea de acţiuni gratuite şi implementarea unui program de fidelizare a angajaţilor, conform unui comunicat de presă.
"Încheiem luna iulie cu 16 noi companii la bursă, 14 pe piaţa AeRO şi două pe Piaţa Principală. Este vorba de 16 companii cu o capitalizare cumulată de 909,8 milioane de euro, deci aproape un miliard de euro. Ne bucurăm să avem încă o companie din domeniul IT listată la bursă. Echipa Arctic Stream dă dovadă de viziune pe termen lung întrucât la patru ani distanţă de la înfiinţare au ales să facă acest pas şi vin spre piaţa de capital cu planuri de dezvoltare. Bun venit la bursă", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
"Listarea acţiunilor Arctic Stream este un pas important pentru noi, care ne ajută să ne creştem notorietatea pe piaţa forţei de muncă, pentru atragerea de specialişti din domeniul IT. Avem deja o echipă solidă, pe care dorim să o întărim, pentru a putea valorifica toate oportunităţile de dezvoltare din prezent. Ne dorim o creştere organică pe termen scurt, prin atragerea de noi clienţi din sectoare mai puţin accesate. De asemenea, vizăm dezvoltarea unor direcţii de business, respectiv cybersecurity şi datacenter, unde avem deja capabilităţile existente, dar, în acelaşi timp, avem în vedere şi dezvoltarea prin achiziţii de companii şi fuziuni. Le mulţumesc colegilor pentru rezultatele excelente care ne-au adus aici, dar şi investitorilor care au ales să vină alături de noi. Nu vom neglija motivarea acţionarilor şi vom face acest lucru prin operaţiuni recurente de majorare de capital cu acţiuni gratuite. Dorim ca acţionarii noştri să beneficieze de procesul de creştere a companiei chiar din această perioadă de dezvoltare, când dividendele vor fi distribuite într-o măsură redusă", a Dragoş Octavian Diaconu, CEO şi fondator al Arctic Stream
Listarea companiei vine după încheierea unui plasament privat de acţiuni derulat în luna iunie 2021 prin care acţionarul majoritar a vândut 838.260 acţiuni la un preţ de 25 lei/acţiune. În cadrul plasamentului au subscris 178 de investitori, dintre care 39 investitori calificaţi şi 139 de retail. Valoarea capitalizării anticipate este de 104,7 milioane de lei. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.
"De astăzi, acţiunile unei noi companii de IT din România devin disponibile pentru investitorii la Bursa de Valori Bucureşti. Suntem onoraţi să fi intermediat atât plasamentul privat, cât şi listarea tehnică a Arctic Stream, companie care se alătură unui număr în creştere de furnizori de servicii şi produse de înaltă tehnologie prezenţi la bursa noastră. Vedem, astfel, cum ne îndreptăm către o stare de normalitate în care cel mai dinamic sector al economiei naţionale câştigă o reprezentare din ce în ce mai mare pe pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti", Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.
Arctic Stream a fost înfiinţată în 2017 şi este un integrator IT cu un focus pe tehnologiile producătorului de renume mondial Cisco Systems, şi în linie cu cele mai noi tendinţe de pe piaţa globală (Software-Defined Infrastructure, DevOps). Compania are prezenţă fizică în Bucureşti, însă derulează proiecte de infrastructura si securitate IT la nivel naţional, atât prin intermediul echipei proprii, cât şi prin dezvoltarea unor parteneriate locale. Compania are clienţi atât din sectorul public, cât şi din cel privat, din domenii precum retail, energie, utilităţi. Numărul de angajaţi a crescut constant de la înfiinţare până în prezent. Dacă în 2017 compania avea un angajat, la finalul anului 2020 avea 8 angajaţi, în acest moment are 12 angajaţi, iar pentru finalul anului curent Arctic Stream ia în calcul un număr de 16 angajaţi.
Arctic Stream a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproape 44 milioane de lei, o creştere de peste două ori a cifrei de afaceri raportate în 2019, respectiv 18 milioane de lei. Profitul net al companiei în 2020 a fost de 6,3 milioane de lei, în creştere faţă de anul precedent, încheiat cu un profit net de 1,8 milioane de lei. Compania estimează pentru anul curent un profit net de 4,2 milioane de lei, iar pentru 2022 un profit net de aproximativ 5 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2021, 16:18)
Si iata ca debutul a fost de mare succes, cu un antreprenor foarte coerent si ponderat investitorii cumpara si preiau tot ce descarca speculatorii de plasamente(speriati de ce s-a intamplat cu petardele listate in ultima vreme). A se judeca pretul si in raport cu capitalizarea de pornire in plasament, de peste 100 milioane... nu a fost de 12-13 milioane ca la SAFE.
Asta e cand emani incredere si nu doar vorbesti despre ea... chiar si in vremuri tulburi ai succes
2. Debut de bun simt
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2021, 18:07)
In sfarsit vedem un debut matur pe piata AeRo, 30% e de bun augur, atat pentru investitorii e terment scurt(speculantii- o categorie atat de blamata,dar sa nu uitam ca si datorita banilor lor lucrurile se intampla, nu mai spun de riscurile asumate) care au putut descarca in piata la un randamant bun, cat si pentru cei ce vor sa intre pe termen mediu/lung la un pret acceptabil, cam asa ar trebui sa arata o listare pro, nu randamente de 300% ca la nebuni, dar nici anemic ca la Allview, care a scos pret super pentru antreprenor ,si poolimea(s-a batut la licitatia tradeville crezand ca, cumpara pamant pe luna)...Bvo antrepenorului, bvo speculantilor, bvo investitorilor, si de data asta o bila alba pentru Tredeville, desi mai au putina pata pe obraz...PS nu sunt fanul BRK(ca au cam dat.o de gard) dar am inteles ca lucreaza la un plasament zilele astea DN Agrar Grup, care din ce info am, vine la o evaluare justa si pt investitori(spala pacatele de la One), aparent nici nu prea este promovat, tocmai pentru ca smecherii sa cumpere ceva bunutz sa nu se bata cu totii(aici smenatura Brk din nou)....desi nu e pe nisa Milk, cred ca vor face o figura buna cand se vor lista..succes
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2021, 19:00)
Corect! De aia se si intra la cumparare, fara valuri, cand s-a vazut ca AST nu e frunza-n vant.
2.2. Mai sa fie! (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2021, 20:15)
Extraordinar acest AST. Numai ca nu se prea inghesuie "poolimea" la cumparare, majoritatea tranzactiilor s-au efectuat in prima ora. Dupa 11- o lunga pauza. De, caldura mare monser. Deocamdata doar afara.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2021, 23:19)
Către postacii de net și influenceri....schimbați modul de abordare că nu mai prinde pe net :)))))
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.07.2021, 11:13)
Cred ca mai au pp-istii niste actiuni....
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.07.2021, 11:21)
Pretul pt bid e ff bun ,dar dupa Claim e greu......
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.07.2021, 12:38)
Forumu e doar pentru pareri, nu contine sfaturi de cumparare sau de vanzare, daca tu crezi niste opinii scrise la un articol cu 100-200 de vizualizari pot schimba sensul pietii e clar( 90% din cititorii "influencerilor" n-au bani sa-si deschida un cont de tranzactionare...smecherii fac bani, nu iau sfaturi de pe forumuri...
3.4. Titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de Protaru în data de 30.07.2021, 14:30)
Foarte bine spus.