Arestul la domiciliu creează probleme politico-administrative la Iaşi

O.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 20 mai 2015

Arestul la domiciliu creează probleme politico-administrative la Iaşi

Arestul la domiciliu este pe cale să dea peste cap activitatea politico-administrativă în judeţul Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Iaşi sunt plasaţi în arest la domiciliu. Dacă edilul Gheorghe Nichita a renunţat la toate funcţiile deţinute în PSD, dar şi-a continuat activitatea la primărie, Cristian Adomniţei a fost suspendat din funcţia de şef al Consiliului Judeţean. Anunţul în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru a fost făcut printr-un comunicat de presă de către prefectul Dan Cârlan: "Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013". Astăzi, în plenul Consiliului Judeţean, unul dintre vicepreşedinţi - Victorel Lupu (PSD) şi Alin Aivănoaei (PPDD)- va prelua atribuţiile de şef al instituţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură şi pentru angajatele CJ Iaşi, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instanţei fiind definitivă. Anterior, Tribunalul Iaşi decisese ca şeful Consiliului Judeţean, să fie cercetat sub control judiciar.Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul angajatelor CJ Iaşi, Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, şi Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judeţean a încheiat un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Pe de altă parte, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi a anunţat că Gheorghe Nechita îşi va continua activitatea de primar: "Având în vedere decizia instanţei care permite continuarea exercitării atribuţiilor funcţiei de primar, Primăria Municipiului Iaşi aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că lui Gheorghe Nichita îi este permisă continuarea activităţii de primar al Municipiului Iaşi, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare".

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti, care a înlocuit hotărârea Tribunalului Bucureşti de cercetare a edilului sub control judiciar. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie. Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb