ARGEŞ: Unitatea mobilă ATI funcţionează la capacitate maximă

A.P.
Miscellanea / 15 octombrie 2020

Unitatea mobilă ATI funcţionează la capacitate maximă

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti funcţionează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate, au anunţat, miercuri, reprezentanţii unităţii medicale, potrivit Agerpres.

"Creştere alarmantă a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, la nivel naţional! Acest lucru a dus la ocuparea multor Secţii de Terapie Intensivă din ţară. În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (...) funcţionează, din nou, la capacitate maximă", se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, toţi pacienţii trataţi în unitatea mobilă au fost aduşi cu ambulanţele, prin transfer, de la spitale din alte zone ale ţării - Ialomiţa, Sibiu, Bucureşti, Vâlcea şi Caraş-Severin.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui tir, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de terapie intensivă - ventilatoare, monitoare şi injectomate - pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

Din prima săptămână a lunii septembrie şi până în noaptea de marţi spre miercuri, în unitate nu au mai fost trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 58 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, miercuri, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.893.

De la începutul pandemiei, 5.280 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 238 au murit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb