Ariston Thermo România - vânzări de peste 30 milioane euro, anul trecut

E.M.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2016

Producătorul de centrale termice şi boilere electrice Ariston Thermo a înregistrat vânzări, pe piaţa noastră, de 30,2 milioane de euro, în 2015, după cum au spus, ieri, reprezentanţii companiei.

Aceştia au precizat că piaţa locală de centrale termice se află în plină maturizare, românii punând accent pe serviciile conexe, precum service şi garanţii şi pe funcţiile oferite. Preţul nu mai este principalul criteriu de achiziţie, subliniază sursele citate. Această orientare este tot mai vizibilă începând cu septembrie 2015, când, odată cu introducerea unor normative europene din domeniu, centralele termice în condensare au câştigat tot mai mult teren.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a declarat: "Piaţa de centrale termice se îndreaptă tot mai mult către segmentul înlocuirilor produselor instalate în urmă cu peste zece ani. Desigur, un procent important este deţinut şi de noile instalări, acestea fiind, de cele mai multe ori, determinate de debranşările de la sistemul centralizat de încălzire".

Numărul debranşărilor a crescut cu 78%, în primele 8 luni din 2016 comparativ cu anul anterior.

Conform unei analize realizate de Ariston Thermo România, de la începutul anului şi până la finele lunii august, 10.736 de familii din România au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. Numărul acestora este cu 78% mai mare comparativ cu cel raportat în perioada similară din 2015. Astfel, cele peste 10.700 de familii au optat pentru un sistem propriu de încălzire, centrala termică cu funcţionare pe gaz fiind principala alegere.

Domnul Drăguleanu a precizat: "Studiile derulate periodic arată că românii înţeleg tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii şi sunt tot mai receptivi către noile tehnologii în acest sens. Astfel, datele oficiale arată că, din anul 2012 şi până în prezent, peste 202.674 de familii au decis să renunţe la sistemul centralizat de încălzire, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz".

Raportat la situaţia din primele opt luni din acest an, conform datelor ANRSC, în topul judeţelor unde au fost raportate cele mai multe debranşări se află Galaţi, unde 3.670 de apartamente figurează ca debranşate. Pe locurile următoare în top se află Timiş, cu peste 2.200 de apartamente, şi Hunedoara, cu peste 1.700 de familii ce au renunţat la sistemul centralizat.

Domnul Drăguleanu a menţionat: "Din 2002 şi până în prezent, sistemul centralizat din România a pierdut circa 50% dintre abonaţi. Astfel, dacă în 2002 erau branşate aproximativ 2,48 milioane de locuinţe, la finele lunii august 2016 mai erau racordate doar 1,25 milioane de locuinţe. În acelaşi timp, însă, parcul de centrale termice instalate a crescut substanţial, cu circa 436%, de la aproximativ 410.000 de unităţi în 2002 la peste 2,2 milioane în acest moment".

Analiza Ariston Thermo România arată că, la finele lunii august 2016, doar 26% dintre locuinţele din mediul urban din România mai erau branşate la sistemul centralizat de încălzire. De asemenea, în 9 judeţe din ţară întreaga populaţie a ales debranşarea şi foloseşte sisteme proprii de încălzire a locuinţei. În plus, alte 13 judeţe au mai puţin de 10% dintre locuinţe racordate la CET-uri.

"Alte 17 judeţe din România mai au branşate doar între 10 şi 50% dintre locuinţe, în timp ce doar două judeţe şi Capitala mai au conectate puţin peste 50% dintre apartamente", a arătat reprezentantul companiei.

Acesta a subliniat că Bucureşti este oraşul care însumează circa 45% din totalul apartamentelor branşate la sistemul centralizat de încălzire din România.

Ariston a lansat o aplicaţie pentru controlul centralei de la distanţă

Compania Ariston Thermo România a lansat, ieri, aplicaţia Ariston NET, cu ajutorul căreia centrala termică poate fi controlată de la distanţă, iar temperatura din locuinţă poate fi reglată cu ajutorul unui device mobil, de oriunde şi oricând. Utilizarea noii aplicaţii poate genera economii de până la 25% la consumul de energie, după cum au explicat reprezentanţii societăţii. Cătălin Drăguleanu a menţionat că noua aplicaţie Ariston NET este compatibilă cu o centrală termică de ultimă generaţie Ariston, din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Ca să fie instalată, trebuie ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net şi să fie conectată, prin wi-fi, la Internet.

Pentru o experienţă de utilizare cât mai simplă, Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcţionare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară şi pentru perioada vacanţei.

De asemenea, prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei. Această funcţie este şi cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

O altă funcţie importantă este programarea zilnică şi săptămânală, în funcţie de programul şi stilul de viaţă al utilizatorilor. În cazul în care apare o problemă în funcţionarea centralei, aplicaţia va transmite o notificare proprietarului, dar şi centrului de service, dacă este activat serviciul de service la distanţă, mai subliniază reprezentanţii Ariston.

La nivel global, Ariston Thermo are 20 de fabrici în 12 ţări, 54 de companii şi 6 reprezentanţe în 34 de ţări, compania investind 72

Milioane de euro în cercetare şi dezvoltare. Vânzările grupului Ariston se ridică la 1,43 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb