Ariton: Vor fi disponibilizaţi 500 de angajaţi de la Turceni şi SNLO

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 decembrie 2011

Un număr de 500 de angajaţi de la Complexul Energetic Turceni şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) urmează să fie disponibilizaţi până la finalul acestui an, potrivit lui Ion Ariton, ministrul economiei, citat de Mediafax.

Ariton a precizat, la dezbaterile din Comisiile parlamentare de buget-finanţe privind bugetul Ministerului Economiei, că în şedinţa de Guvern de marţi a fost aprobată dis-ponibilizarea a 200 de angajaţi de la Turceni şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie aprobată dis-ponibilizarea a încă 300 de angajaţi de la SNLO: "Numărul total este de 500. Este un proces în derulare, început din ianuarie şi durează până la 31 decembrie".

SNLO, una dintre principalele companii care asigură cărbune pentru producţia de electricitate în termocentrale, are, în prezent, circa 9.000 de angajaţi.

Persoanele care îşi vor pierde locurile de muncă vor primi plăţi compensatorii, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), acţionarul unic al companiei.

Disponibilizările de la SNLO se adaugă planului de concedieri colective stabilit de Guvern, prin care, în acest an, din mai multe companii deţinute de MECMA au plecat sau urmează să plece alţi circa 1.500 de salariaţi.

Companiile vizate sunt Electrica Serv, Termoelectrica, Electrocentrale Deva şi complexele energetice Craiova, Turceni şi Rovinari. În aceste companii, inclusiv SNLO, sunt angajate circa 35.000 de persoane.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cacealmaua eoliana straina sustinuta de guvernul Boc:

    -95% din miliardele cu care se lauda ca investitii atrase, intra de fapt direct in conturile fabricilor de turbine straine, aflate in tarile lor de origine  

    -locuri de munca la noi se creaza putine si doar ptr cateva luni, adica la drumurile de acces pe tarlaua pe care se toarna talpa de beton a stalpului adus tot de afara, precum turbina. Pe urma , mentenanta si paza, se face de ani buni doar prin satelit. 

    -in orele cand nu bate vantul, reteaua trebuie echilibrata cu energie din termo (variatii care provoaca cresteri de poluare exponentiala) 

    -incasari fara risc ptr proprietari, garantate de stat; pe deasupra mai sunt si marite substantial prin subventii generoase oferite de guvern, rostogolite evident in facturile populatiei

    -deranjeaza fauna si reduce turismul in zona, datorita poluarii peisagistice (confirmat de toate tarile ) 

    1. companiile romanesti nu pot participa la aceasta afacere decat ca vanzatori de proiecte (un monkey biz) grosul profitului il marcheaza multinationalele straine care le-au luat pe nimic de la ai nostrii, care nu ai niciun sprijin de la guv nostru ptr finantarile mari necesare sustinute de alte guvern

      In plus s-a demonstrat ca racordarea eolienelor la reteaua nationala, creste poluarea (indirect) mai mult decat lipsa lor si sustinerea productiei de energie doar prin cea conventionala. Asta datorita gaurilor de productieale eolianului (cand nu bate vantul), ce necesita ptr echilibrarea sistemului sa creasca ptr acele ore productia termo, care , in acea situatie mareste exponential poluarea. Termo, ca singura sursa de backup, (productie controlabila !00%), polueaza insa cel mai mult cand esti nevoit s-ai tot variezi productia, ptr a echilibra reteaua prin caderile de productie datorate inconstantei eolienelor !

      Cel mai scandalos e la noi ca guvernul le-a servit pe tava multinationalelor straine, ultima oiata neexploatata inca din UE:cea romaneasca. In defavoarea companiilor romanesti, prea mici si slabe financiar ca sa poata concura.Asa ca profitul de miliarde facut pe spatele populatiei romane, nici macar nu va ramane in tara, ci va pleca peste granita, ingrosand profiturile companiilor mama, la fel cum au alimentat liniile de productie de turbine, si implicit locurile aferente de munca, aflate toate integral tot in tarile lor de origine straine. Traiasca guvernul BOC si toata pleiada sa de tehnocrati a la Videanu, vanduti strainilor.... de ce taci Base? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb