ARMENIA - ROMÂNIA 3-2 Tricolorii scriu istorie sportivă

D.N.
Sport / 31 martie 2021

Tricolorii scriu istorie sportivă

Echipa naţională a mai reuşit o premieră oferind Armeniei prima victorie în meciurile directe. Precum uleiul în contact cu apa, impostura iese la suprafaţă şi în materie de fotbal. Ajuns selecţioner (tineret-seniori) fără ca nimic din cariera sa anterioară să-l recomande, Mirel Rădoi a reuşit să se facă de râs în fiecare dintre cele trei partide din ultima săptămână. A greşit tactica, alcătuirea echipei şi schimbările, doar drumul la stadion nu l-a greşit, din păcate, la niciun meci. Imobilismul în gândire l-a demonstrat din plin cu Armenia, pe final pregătise două schimbări ofensive, echipa naţională a preluat conducerea (scor 2-1) până când acestea să se producă, nu a recacţionat, le-a făcut şi din acel moment a început dezastrul, pe fondul entuziasmului şi disperării echipei adverse. Desigur, Mirel Rădoi este doar vârful unui iceberg care de ani de zile ne scufundă vasul speranţelor fotbalistice, sub apă, în partea nevăzută fiind conducerea Federaţiei Române de Fotbal, care în afară de discursuri sforăitoare nu a livrat mai nimic în anii de când a preluat "puterea".

După meci, ca un antrenor din vremuri mai glorioase, Rădoi a plasat, elegant, toată vina în spatele jucătorilor: "În momentul în care aveam nevoie de atitudine şi personalitate ne-am relaxat. Îmi pare rău de efortul depus de jucători, dar trebuie să vedem cum s-au primit golurile. Nu înţeleg la ce se gândesc în acele momente. Nu îmi pot explica. Am avut impresia că echipa României nu mai ştie să joace fotbal". Este adevărat că nici fotbaliştii nu au dat pe dinafară de inspiraţie - cu excepţia portarului Niţă, care a limitat şi cu Germania şi cu Armenia proporţiile dezastrului- dar aceştia pot veni cu scuza că nu au înţeles nimic din desenul tactic prezentat de selecţioner, de altfel nu ar fi singurii. Mulţi dintre ei vin la echipa naţională doar din obligaţie şi nu ar fi rău să fie scutiţi de această corvoadă.

Se cer demisii, dar lucrurile arată atât de rău încât dacă toate aceste gesturi de onoare s-ar produce, tot nu ar exista motive de speranţă.

Pentru că momentul a fost istoric, să îi prezentăm pe eroi: Niţă - Mogoş, Toşca, Chiricheş, Bancu - Cicâldău (Creţu '81), R. Marin - Man (Mihăilă '81), Stanciu (Fl. Tănase '73), Maxim (Keşeru '73) - Puşcaş, selecţioner Mirel Rădoi secondat de Nicolae Dică.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Excepțional. Adevărul pur. Din păcate , pentru adevărații iubitori de fotbal , viitorul nu arată bine cu tatuați veniți din străinătate mai mult din obligație și " tineretul " care nu iese din grupe ( după meciuri în care au fost dominați autoritar) însă este privit de parcă ar fi cucerit titlul european.

    1. NATIONALA Romaniei este la fel ca si GUVERNUL actual.Ambele,au pornit la drum "Incarcate" cu laude de realizari MARETE pe care le vor realiza. Dar ca si un VAPOR PLIN cu BUNATATI,au fost lovite de PROSTIE,si ca si VAPORUL care primeste o gaura in CARENA,iau abundent apa si in curand se vor SCUFUNDA.!

    Pertinenta analiza la cald. E o drama ce se intampla cu un simbol sportiv al Romaniei.

    Nu va inteleg asteptarile.

    Fotbalul romanaesc, la nivel de nationala, a avut o singura peroada mai stralucita intre 90-2000. In rest mici straluciri nesustinute pe termen lung. Si rezultatele din acea perioada s-au facut cu jucatori crescuti in comunism la cateva cluburi puternice (imi amintesc ca era banal sa avem 6 echipe in cupele europene din care 3 ajunse in primavara) si slefuiti in capitalism, pe la echipe bune de afara.  

    Nu mai injurati federatia. Nici Mircea Sandu nu a avut mari merite nici Burleanu nu are vina majora. 

    sel ectionerii lucreaza cu materialul avut la dispozitie. Presa se agata de stereotipe de gen nu e buna sel ectia, nu e buna tactica, nu sunt bune schimbarile ... etc. Si o face cu fiecare sel ectioner in parte. Acum a venit randul lui Radoi. Probabil ca se refolosesc aceleasi texte si se schimba numele. 

    A fost o vreme cand am avut camatari patroni de cluburi. Otelul Galati si Unirea Urziceni sunt cele mai rasunatoare cazuri. Acum avem primari vremelnici. Cum sa dezvolti fotbalul fara sa ai habar, manat fiind doar de castigul personal in bani sau imagine?  

    Calitatea fotbalistilor romani se vede in valoarea europeana a cluburilor romanesti. Nu stiu ce ar fi facut CFR numai cu jucatori romani. 

    Totul incepe (si se termina) la "Copii si juniori". 

    Nu mai e sel ectia de alta data cand in vacanta mare se facea trialuri cu sute de copii. Pana in toamna ramanea o grupa de 20 din care se sel ectau 1-2 talentati. Acu e greu pentru ca nu se mai bate mingea pe maidan (nu mai sunt maidane) iar in curtea scolii nu mai ai acces si e mai usori sa joci un FIFA pe consola 

    La cluburi sunt antrenori blazati, uneori spagari, alteori dezinteresati, mai mereu prost platiti (cam ca invatatorii de la scoala primara). Academiile particulare sunt "pe bani" si nu multi parinti fac fata. 

    "Suporterii" vor performanta. Cam cati bani cheltuie "suporterul" pentru fotbal pe an? DDB este o exceptie care incet incet ramane fara suflu. 

    De unde sa vina performanta? E greu cand industria fotbalului este subdezvoltata. Exceptiile sunt sortite esecului mai devreme sau mai tarziu. Vezi Viitorul lui Hagi. De unul singur nu poti rezista. 

    Inca o data nu va inteleg asteptarile.

     

    1. Corectă analiza. Însă nu este vorba de așteptări ( nu aveam motive ) , nici măcar dezamăgiri. Este o tristețe produsă unei națiuni de către niște impostori. Iar marea nenorocire este că datorită sau din cauza UEFA federațiile naționale de fotbal sunt stat în stat iar neaveniții din cadrul lor își bat joc de una din micile bucurii ale unei populații

      și așa bătută de soartă. Dar unde școală nu e nimic nu e .  

      Comentariul 3 este valabil pentru orice ramura sportiva romaneasca.

    Asa e toată România!Peste tot oameni slab pregatiti,dar cu " discurs" si atitudine", promovati pe pile si interese care "reusesc" să distrugă incet,încet toată tara! Suntem in ceasul al 12-lea...

    Trebuie demis terminatul de Razvan Burleanu, omul Securității de la FRF, un limbric mov in fotbalul romanesc.

    nu sint de acord ! 1. Radoi a avut rezultate exceptionale la tineret . Germania a invins Romania cu arbitri , ca deh , Germania trebuia sa mearga mai departe , nu Romanica , e mai cool . 2 . mentalitatea de invingator pe care o are Radoi , trebuie sa te nasti cu ea , putini o au . nu poate face nimic Radoi , chiar daca le tot aminteste de ea . cel mult cu noroc , se obtinea ceva pe termen scurt , finalul tot ala era , asta e valoarea la ora actuala .dovada la ce spun , este , ca indiferent cine antreneaza , tot pe acolo sintem .

    Radoi vrea sa duca Romania in lumea buna a fotbalului . asta nu se poate cu traditionala mentalitate de calic a romanilor , de a ingheta scorul cu un joc lacat . sfatosii, gen sumudica , cu mentalitate de milog , asa ar fi facut ca sa ciupeasca unul , doua puncte fara glorie . in lumea buna se ajunge greu , macar cu joc bun ,daca nu cu rezultate , trebuie rabdare . Radoi trebuie sa continuie , nu are contracandidat la aceasta ora , e o sansa cu el sa sarim de genunchiul broastei unde ne aflam acum .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb