Armistiţiu în Idleb, anunţat de armata rusă

D.B.
Internaţional / 10 ianuarie 2020

Armistiţiu în Idleb, anunţat de armata rusă

Un armistiţiu a intrat în vigoare în regiunea Idleb, o provincie dominată de rebeli şi jihadişti în nord-vestul Siriei, conform unui acord ruso-turc, a anunţat armata rusă, relatează AFP.

"Un armistiţiu a fost instituit în zona de dezescaladare de la Idleb, conform unui acord cu partea turcă" începând de joi de la ora 11.00, a anunţat joi seara într-un comunicat Centrul rus pentru Reconciliere în Siria, fără să facă alte precizări.

În pofida unui armistiţiu anunţat în august, regimul sirian al lui Bashar al-Assad, susţinut de Moscova, şi-a multiplicat în ultimele săptămâni bombardamentele sângeroase la Idleb, ultimul bastion al rebelilor, dintre care unii sunt susţinuţi de Ankara, provocând un aflux de deplasaţi către Turcia.

Numai în decembrie aproximativ 284.000 de persoane au fost deplasate de bombardamente şi confruntări armate în sudul provinciei Idleb, potrivit ONU.

Anunţarea acestui armistiţiu intervine în urma unei întâlniri la Istanbul, miercuri, între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care au evocat doar scurt situaţia din Siria într-o declaraţie comună.

Ankara a îndemnat marţi Rusia "să oprească atacurile regimului" asupra Idlebului şi a cerut respectarea unui acord încheiat în august.

Războiul din Siria, izbucnit în martie 2011 în urma reprimării în sânge de către damasc a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, s-a soldat cu peste 380.000 de morţi - între care peste 115.000 de civili - şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DACA AS FI ACUM IN LOCUL LUI ASSAD , ASA DUPA MINTEA MEA CEA PROASTA , AS DA O CONFERINTA DE PRESA , LA CARE SA MA ASCULTE TOATA LUMEA !!! SI , AS DA UN COMUNICAT , CAM IN STILUL ASTA : EU , PRESEDINTELE X , INVIT PE TOTI CETATENII SIRIEI , DE ORIUNDE SANT EI ACUM , SA SE INTOARCA CU BINE LA CASELE LOR , INDIFERENT , DE RELIGIE !!! SA RECONSTRUIM TARA IMPREUNA !!! SA FIE IERTAT , SI UITAT TOTUL !!! CU O SINGURA CONDITIE : TOTI BARBATII BUNI DE MUNCA , SA PARTICIPE , LA ACEASTA RECONSTRUCTIE , IAR FEMEILE , SA AIBE GRIJE DE COPII , SI , PRINTRE PICATURI , SA PARTICIPE SI ELE , LA RECONSTRUCTIA , S-AU LA REPARAREA PROPRIILOR CASE !!! CREDETI , CA CER PREA MULT , CA PRESEDINTE ??? O FI PREA MULT ??? S-AU AI E FRICA , CA POATE PIERDE PUTEREA ??? CU RUSII SI IRANIENII LANGA EL , IN NICI UN CAZ !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb