ASEBUSS: La 3 ani de la absolvire, managerii sunt promovaţi sau îşi schimbă jobul

F.D.
Companii / 10 octombrie 2023

ASEBUSS: La 3 ani de la absolvire, managerii sunt promovaţi sau îşi schimbă jobul

Antreprenorii şi managerii care au urmat cursurile unui program de educaţie managerială de tip Executive MBA sau MBA oferit de şcoala de afaceri ASEBUSS şi-au majorat semnificativ veniturile după absolvire, arată o analiză realizată de ASEBUSS în rândul celor peste 1.500 de absolvenţi.

Potrivit sursei citate, afacerile absolvenţilor-antreprenori au crescut cu valori cuprinse între 50% şi 100% în primii ani după absolvire, în timp ce peste 50% dintre managerii din multinaţionale care au urmat un astfel de program au fost promovaţi, şi-au schimbat jobul sau au luat calea antreprenoriatului în cel mult trei ani de la încheierea studiilor.

"Cunoştinţele acumulate pe parcursul programului de EMBA, experienţa internaţională la care sunt expuşi, dar şi networkingul cu colegii şi cu comunitatea vastă de absolvenţi ai şcolii sunt principalii factori care au contribuit la dezvoltarea parcursului profesional al managerilor şi antreprenorilor. Iar aceste rezultate se văd la nivelul întregii economii: estimările noastre arată că, în ultimii 30 de ani, managerii şi antreprenorii care au urmat un program de MBA sau EMBA în România şi care au activat cu precădere în mediul privat au contribuit, de-a lungul carierei lor, la formarea a 15- 20% din PIB-ul României", a declarat prof. Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS. El a fost prezent astăzi la un eveniment care marchează aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea ASEBUSS organizat în parteneriat cu Banca Naţională a României.

Din totalul celor 1.560 de absolvenţi ai celor două programe ASEBUSS (Executive MBA şi MBA Entrepreneurial), 62% sunt manageri din companii private, iar 38% sunt antreprenori. Mai puţin de 1% din totalul absolvenţilor lucrează pentru o instituţie sau o companie deţinută de stat.

Dacă la începutul anilor "90 studenţii şi absolvenţii programului de EMBA al ASEBUSS lucrau în general în sistemul bancar sau în primele multinaţionale venite în România, profilul cursanţilor s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Pentru diversificarea ofertei educaţionale, ASEBUSS a creat un nou program, Entrepreneurial MBA, pe care şcoala îl oferă începând din 2013.

"Dacă în primii ani de educaţie managerială companiile - în special multinaţionale - finanţau studiile managerilor de top şi îi sprijineau, cu burse, să urmeze un program de EMBA, situaţia s-a schimbat semnficativ în ultimul deceniu, întrucât majoritatea cursanţilor şi-au plătit singuri, parţial sau integral, investiţia într-un astfel de program. Datele noastre arată însă că un antreprenor- absolvent de EMBA care şi-a plătit singur studiile şi-a recuperat investiţia într-un interval de 6-12 luni de la absolvire", a adăugat Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS.

O mare parte dintre absolvenţii programelor de educaţie managerială oferite de ASEBUSS au ajuns să lucreze pentru companii străine, deseori în afara ţării.

"În ultimul deceniu, după ce liderii străini din multinaţionale au ajuns să aibă încredere în expertiza locală, iar unii expaţi români s-au întors acasă, tot mai mulţi dintre ei au ajuns să conducă firme şi bănci locale sau străine în România şi să-şi propună extinderea în afara, ceea ce nu e deloc in traditia si in ADN-ul nostru", a adăugat rectorul ASEBUSS.

În 1993, vârsta medie a studentului de EMBA ASEBUSS era de 34,5 ani, iar până în 2023 aceasta a crescut la 37,5 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb