ASF a avizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase ca director al BVB

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2022

ASF a avizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase ca director al BVB

Anul trecut, board-ul BVB îi prelungise mandatul lui Tănase cu încă un an, pentru finalizarea proiectului Contrapărţii Centrale, obiectiv ce nu a fost îndeplinit

Conform planului iniţial aprobat de acţionarii bursei, piaţa de derivate trebuia să fie funcţională în 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase ca director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu încă un an, până în data de 31 decembrie 2023, conform unui raport al operatorului pieţei noastre de capital publicat pe propriul site.

Decizia prelungirii mandatului lui Tănase fusese luată de Consiliul Bursei la finele lunii trecute după ce, anul trecut board-ul îi mai prelungise mandatul actualului director general cu încă un an. Atunci, motivul prelungirii a fost finalizarea proiectului Contrapărţii Centrale (CCP) care va permite relansarea pieţei de derivate în ţara noastră. Obiectivul nu a fost îndeplinit.

Conducerea bursei nu a comunicat motivul prelungirii mandatului lui Tănase, dar probabil este vorba tot de finalizarea CCP-ului.

Constituirea Contrapărţii Centrale a fost aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în luna noiembrie a anului 2019, iar conform planului de afaceri iniţial, CCP-ul şi implicit piaţa derivatelor trebuiau să fie funcţionale pe parcursul anului 2020. Astfel, noul termen reprezintă o întârziere de trei ani faţă de planul iniţial prin care acţionarii BVB şi alţi stakeholderi au fost convinşi să investească 16 milioane de euro, zece milioane fiind doar a bursei.

Adrian Tănase a fost avizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în funcţia de director general al BVB în data de 23 ianuarie 2018, cu un mandat de patru ani. Tănase a declarat în repetate rânduri că principalul său scop este creşterea lichidităţii bursei, lucru pe care nu l-a reuşit. BVB a rămas o bursă nesemnificativă inclusiv pentru standardele regionale. De exemplu ieri, rulajul cu acţiuni al bursei noastre a fost de aproape 6,3 milioane de euro, în timp ce la bursa din Varşovia valoarea tranzacţiilor cu acţiuni s-a ridicat la circa 180 de milioane de euro, conform datelor publicate de cele două platforme. Diferenţa nu are nevoie de niciun comentariu.

Din acţionariatul Bursei de Valori Bucureşti fac parte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, societăţi de brokeraj sau BERD.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. polonezu nu zicea ca el e de fapt? ca n-a fost destituit niciodata si doar pt ca nu i s-a mai prelungit nu inseamna ca nu mai e el? lol, as vrea sa stiu adevarul va rog.

    motivul pt. care nu s-au indeplinit obiectivele prevazute in mandat?

    doua decenii de impliniri marete,doua decenii de munca si avantttttt

    anghel e bine,mai completeaza si de la BNET din CA?cate milioane ia in actiuni ca sa aplice cunostintele lui vaste cu rezultate fenomenale? 

    dupa el avem gemenii golului la lichiditate,hanga&tanase,oamen ii carora le trebuie prelungiri mai lungi decat meciul si tot nu marcheaza o trecere de luat in seama prin post 

    asa se face SOP in Romania-lipsa de orice performanta se autopremiaza,modelul s-a intins ca pecinginea,unde te uti doar SOP vezi de fapt actiuni gratuite date pentru nimic 

    o banda care s-a inhaitat sa spolieze tot ce au tertii investitori sub masca unui instrument importat de afara 

    bineinteles ca reinterpretat folcloric dupa datinile noastre 

    se mai tranzactioneaza actiuni de milioane de euro pe zi?nu-i nimic ca noi avem leac,anuntat 128000 de investitori 

    suntem intrebati ce fac,unde activeaza armatele astea de investitori?putina rabdare,ne tineti din contrapartea centrala,avem treaba

    cand esti pus de SIF exact SIF faci! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb