Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un program de educaţie financiară prin intermediul căruia studenţii şi masteranzii din cele 24 de universităţi partenere, indiferent de disciplina de studiu, vor putea folosi în mod gratuit platforma demo de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unde vor învăţa şi experimenta activitatea de investitor, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, programul este unul didactic, care nu implică riscuri financiare sau folosirea banilor proprii. Proiectul educaţional va începe pe data de 21 martie 2022 şi va debuta cu un seminar online de training, organizat cu scopul înţelegerii noţiunilor de bază ale unei investiţii pe piaţa de capital, dar şi a modalităţii de accesare şi de funcţionare a platformei de tranzacţionare.
"Accesul la platforma demo a BVB va fi disponibil timp de patru săptămâni, până pe data de 15 aprilie 2022. Pe întreaga perioadă, participanţii vor beneficia de consultanţă gratuită în cazul în care vor avea nevoie de ajutor sau de îndrumare. Practic, acest program se bazează pe experienţe de învăţare de tip learning-by-doing, un concept modern de studiu", se precizează în comunicat.
De asemenea, pentru a se înscrie la acest program, studenţii vor completa un formular online pe care îl vor primi de la universitatea de care aparţin. Înscrierile pot fi făcute până la data de 14 martie 2022.
Cele 24 de universităţi partenere ai căror studenţi vor putea participa la acest program sunt: Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti, Universitatea Româno - Americană, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Danubius Galaţi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Petru Maior, Universitatea de Vest Timişoara, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea Nicolae Titulescu Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Ştefan cel Mare Suceava.
Proiectul ASF se va desfăşura în cadrul Global Money Week 2022 (21 - 25 martie 2022), un eveniment global de educaţie financiară, care se desfăşoară sub egida Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2022, 17:58)
Și pe cei de la ASF cine ii educa? Ca fac numai mizerii!!! SIF 5, City Insurance!!!!
Marcu, Roșu și Gradinescu, niște “personalități”.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2022, 18:02)
doar DIICOT si DNA-ul.
1.2. Da,da... (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2022, 22:58)
sa vina mai repede Portocala sa o ancheteze pe coana AS(C)ozma
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2022, 07:39)
Ii educa proful armeanu, nu?
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ionel în data de 03.02.2022, 19:10)
Adevarat graiesti !!!
Doar procurorii mai pot indrepta lucrurile, ca nu se poate cu ratatii astia de azi din ASF !!
Asa e, doar DIICOT-ul, doar DNA, doar procurorii..
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2022, 06:01)
Nu mai sperati ca nu vine nimeni.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2022, 07:54)
Se vede ca va lipsește educația inclusiv cea financiara