Asiguratorii: Consiliul Concurenţei să se autosesizeze cu privire la tarifele impuse de service-urile auto

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 februarie 2010

Asiguratorii: Consiliul Concurenţei să se autosesizeze cu privire la tarifele impuse de service-urile auto

Consiliul Concurenţei ar trebui să se autosesizeze cu privire la tarifele unice de reparaţii impuse de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), susţine Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), conform unui comunicat de presă.

ASSAI a programat, pentru astăzi, un miting de protest între orele 11 şi 12 în faţa sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), acuzând creşterea "nejustificată a tarifelor RCA".

UNSAR a atras în schimb atenţia că obiectivele ASSAI întrunesc elementele constitutive ale formării unui cartel, prin impunerea de către grupul membrilor acestei asociaţii a unor tarife unice de reparaţii, astfel că solicită public Consiliului Concu-renţei să se autosesizeze în le-gătură cu această situaţie a ASSAI.

Potrivit documentelor transmise potenţialilor aspiranţi la statutul de membri ai ASSAI, asociaţia vizează renegocierea condiţiilor de lucru cu societăţile de asigurări, practicarea unui tarif orar de 80 lei fără TVA pe oră şi decontarea materialelor auxiliare, renunţarea la furnizorii impuşi de către asigurători şi cumpărarea pieselor direct de către service, precum şi normarea suplimentară a timpului (manoperei) de chituire, susţine UNSAR.

"Propunerea acestor teme drept scopuri ale existenţei ASSAI este o dovadă a faptului că interesele reale care justifică funcţionarea aceastei asociaţii nu au nicio legătură cu promovarea unor măsuri de îmbunătăţire a protecţiei prin asigurare a cetăţeanului român", se menţio-nează în comunicat.

UNSAR mai acuză ASSAI că, în fapt, asociaţia urmăreşte "obţinerea de avantaje pentru membrii săi, prin presiuni asupra societăţilor de asigurări, care ar însemna inclusiv creşterea costurilor cu despăgubirile, ce ar avea ca efecte directe ridicarea nivelului primelor de asi-gurare".

Reprezentanţii uniunii mai susţin că, potrivit "informaţiilor centralizate la nivelul UNSAR, din cele câteva mii de service-uri partenere ale asigurătorilor, doar câteva zeci (sub 5%) sunt membri activi ai ASSAI", şi nu 400 sau chiar 60% din totalul service-urilor auto din România, aşa cum reiese din declaraţiile făcute publice de oficialii ASSAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb