ZIARUL BURSA

08 februarie 2010
Ediţia din 18.09.2024

UCRAINA ALEGE: Ianukovici sau Timoşenko?

CĂTĂLIN DEACUInternaţional / 8 februarie 2010

La finalul unei campanii presărate cu acuze de fraudare a alegerilor şi de ameninţări cu mişcări de stradă din partea taberelor politice rivale, ucrainenii s-au prezentat, ieri, la urne, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, ca să-şi aleagă viitorul şef al statului.

Mugur Isărescu: Creditarea se va relua, dar neuniform

F.ABănci-Asigurări / 8 februarie 2010

Banca Naţională a României a urcat prognoza de inflaţie pentru 2010 de la 2,6 la 3,5%. Pentru 2010, Banca Centrală estimează o rată de 2,7%, pe fondul scumpirilor la ţigări. Anunţul a fost făcut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului privind inflaţia, informează Hotnews.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

ANAF organizează o licitaţie pentru servicii ECDL

OVIDIU VRÂNCEANU, BRAŞOVCompanii / 8 februarie 2010 /

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în calitate de autoritate contractantă, organizează pe 9 martie 2010, ora 10.30, procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia publică având ca obiect atribuirea contractului de prestare de Servicii...

"METRO Cash & Carry" contestă măsurile ANSVSA

C.C.Companii / 8 februarie 2010 /

Ca urmare a publicării în presă a unor informaţii despre "METRO Cash & Carry" România, referitoare la unele nereguli descoperite de inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA) şi comisari ai...

Domnul Remus Tiucă este directorul general al firmei Atlantic Restaurant System, sub franciza companiei americane Burger King Corporation. S-a născut în Curtea de Argeş în anul 1973. A absolvit SNSPA-Facultatea de management. Este căsătorit şi este pasionat de călătorii, schi şi teatru.

"Burger King" tinde spre o reţea de 30 de restaurante

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 8 februarie 2010 /

Actul normativ care urmăreşte să impună noi taxe pe produsele alimentare, denumite generic "fast food" şi care se pare ca va fi extins la "produsele care conţin sare, zahăr şi grăsimi" nu a fost adus la cunoştinţa operatorilor...

George Copos, acţionarul majoritar al Clubului Rapid.

Clubul de Fotbal Rapid a rezolvat diferendul cu Blue Air

A.T.Companii / 8 februarie 2010 /

Compania Blue Air Transport Aerian SA a cerut, în toamna anului trecut, Tribunalului Bucureşti, insolvenţa SC Fotbal Club Rapid SA. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti, joi, a avut loc un nou termen în proces.

MOODY"S: Rating "Ba3" pentru RCS & RDS

C.P.Companii / 8 februarie 2010

Agenţia de evaluare "Moody"s Investors Service" a acordat, vineri, operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS ratingurile "Ba3", corporate family (CFR) şi probability of default (PDR), cu perspectivă stabilă, informează...

Doar zgomot!

Cristian PîrvulescuEditorial / 8 februarie 2010

Cristian Pîrvulescu

Ca după fiecare exerciţiu electoral încheiat, partidele par să interpreteze o partitură deja clasică: tocata în re(gistru) minor pentru preşedinte şi orchestra sa de trompete şi tromboane.

Sindicaliştii Bechtel ameninţă cu proteste

F.A.Companii / 8 februarie 2010

Sindicaliştii Bechtel şi cei de la Cartel Alfa Cluj vor avea, astăzi, o rundă de negocieri cu conducerea constructorului american al Autostră-zii Transilvania, şi cu prefectul Florin Stamatian pentru găsirea unor soluţii privind concedierile...

Deşi situaţia politică s-a îmbunătăţit, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a catalogat anul 2010 ca fiind unul greu. Previziunile Băncii Centrale sunt, însă, optimiste.

Prognoza BNR: Preţuri mai mari cu 3,5%, în 2010

G.C.Bănci-Asigurări / 8 februarie 2010

Prognoza de inflaţie a Băncii Naţionale a României pentru acest an a fost urcată la 3,5%, de la 2,6%, în timp ce, pentru 2011, Banca Centrală estimează o creştere a preţurilor cu 2,7%, potrivit Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Creşteri salariale la "Alro"

A.G.Companii / 8 februarie 2010

Compania producătoare de aluminiu "Alro" Slatina va creşte, anul acesta, salariile angajaţilor cu şase procente, după ce sindicatele au deschis un conflict de interese cerând iniţial o creştere cu 25% a veniturilor salariale în fabrică.

Profitul Socep a scăzut de 3,6 ori

Profitul Socep a scăzut de 3,6 ori

A.A.Piaţa de Capital / 8 februarie 2010

Activitatea financiară a adus 90% din câştigul firmei 

Operatorul portuar "Socep" Constanţa a înregistrat un profit net de 2,12 milioane lei anul trecut, de 3,6 ori mai mic faţă de cel raportat în 2008, potrivit rezultatelor preliminare...

KD Group: KD Life nu este în pericol de faliment

C.P.Companii / 8 februarie 2010

Grupul sloven KD Group, acţionarul majoritar al companiei de asigurări KD Life Asigurări, a respins, vineri, zvonurile privitoare la falimentul companiei de asigurări din România, precizând că analizează oportunităţile pentru concentrarea pe...

Persistă temerile pe pieţele din Europa

Persistă temerile pe pieţele din Europa

Alina VasiescuInternaţional / 8 februarie 2010

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut vineri, în regiune continuând să se resimtă teama că situaţia din Grecia, Portugalia şi Spania va afecta redresarea economiei regiunii.

Economia Spaniei rămâne în recesiune

Alina VasiescuInternaţional / 8 februarie 2010

Spania nu a reuşit să iasă din recesiune în ultimul trimestru din 2009, când a consemnat un declin de 0,1% faţă de trimestrul precedent, conform estimărilor lansate de banca centrală a ţării.

BenQ lansează opt modele noi de monitoare LED

F.A.Companii / 8 februarie 2010

BenQ completează gama monitoarelor LED disponibile pe piaţa românească cu opt noi modele bazate pe aceeaşi tehnologie ca şi a modelelor V2400Eco şi V2200Eco, devenind astfel, primul producător de astfel de echipamente care oferă pe piaţa...

Canon a produs 50 milioane de obiective Canon EF

C.P.Companii / 8 februarie 2010

Canon a produs lentila cu numărul 50 milioane din seria de obiective EF pentru camerele foto EOS, marcând trecerea a peste 20 ani de tehnologie inovativă şi angajament faţă de utilizatori în a oferi produse de cea mai bună calitate.

NBR forecast: Prices will increase by 3.5% in 2010

G.C. (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 8 februarie 2010

The inflation forecast of the NBR for this year was revised upwards from 2.6% to 3.5%, while for 2011, the Central Bank predicts an inflation rate of 2.7%, according to the governor of the Central Bank, Mugur Isărescu.

Rapid soccer club settles dispute with Blue Air

A.T. (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 8 februarie 2010

Blue Air Transport Aerian SA last year requested the bankruptcy of SC Fotbal Club Rapid SA. According to information published on the website of the Court of Bucharest, last Thursday a new hearing took place on this matter.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo