KD Group: KD Life nu este în pericol de faliment

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 8 februarie 2010

Grupul sloven KD Group, acţionarul majoritar al companiei de asigurări KD Life Asigurări, a respins, vineri, zvonurile privitoare la falimentul companiei de asigurări din România, precizând că analizează oportunităţile pentru concentrarea pe pieţele regionale considerate cele mai profitabile, informează un comunicat de presă.

"Continuarea activităţii în România implică, în primul rând, o contribuţie semnificativă de capital pentru o piaţă de asigurări relativ mică şi, de aceea, compania vrea să redirecţioneze capitalul său spre pieţele unde activitatea este profitabilă", informează compania slovenă.

KD Group subliniază că vrea să se concentreze pe pieţele din Slovenia, unde cota de piaţă a KD Life Insurance Company plc a crescut de la 13,7% la 14,1% în 2009, şi Croaţia, unde Life Insurance Company KD Zivotno osiguranje este compania cu cel mai mare succes în promovarea asigurărilor de viaţă.

Potrivit companiei slovene, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a fost informată despre aceste chestiuni, KD Group urmând să ia o decizie finală cu privire la KD Life Asigurări, decizie ce va fi comunicată şi autorităţii de supervizare în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit informaţiilor apărute în presa din România, acţionariatul KD Life a decis dizolvarea firmei şi începerea procedurii de lichidare voluntară, din cauza pierderilor mult prea mari pe care le are.

KD Life Asigurări este controlată de KD Group Financna Drujba - 95,12%, şi KD Zivijenje - 4,88%, ambele deţinute de KD Group, grup financiar sloven prezent în 12 ţări din Europa Centrală şi de Est.

KD Life şi-a început activitatea în 2006 şi, încă din primii doi ani de funcţionare, adunase pierderi de peste 3,1 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb