Nouă luni cu pierderi pentru "British Airways"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 februarie 2010

Pierderile "British Airways" au fost aproape duble în intervalul aprilie - decemebrie 2009, comparativ cu perioada similară din 2008.

Pierderile "British Airways" au fost aproape duble în intervalul aprilie - decemebrie 2009, comparativ cu perioada similară din 2008.

"British Airways" Plc, a treia companie aeriană din Europa, şi-a majorat pierderile în primele nouă luni din exerciţiul fiscal curent, ca urmare a declinului traficului, în contextul recesiunii globale.

Compania britanică a avut pierderi de 245 milioane de lire sterline (385 milioane de dolari) sau 22,4 pence/acţiune în cele nouă luni încheiate în 31 decembrie 2009, comparativ cu o pierdere de 127 de milioane de lire ori 12 pence/titlu în perioada aprilie-decembrie 2008.

Vânzările operatorului de trans-port aerian au scăzut cu aproximativ 13%, la 6,14 miliarde de lire.

De precizat că, în intervalul octombrie-decembrie 2009, compania a înregistrat un profit operaţional de 25 milioane de lire, acesta fiind primul rezultat pozitiv din ultimele cinci trimestre.

"British Airways" şi-a redus capacitatea de zbor şi a anulat unele comenzi de avioane, ca să-şi păstreze lichidităţile.

În ce priveşte rezultatele pe întregul an fiscal, care se încheie în martie, directorul executiv al companiei, Willie Walsh, declară: "Încă aşteptăm pierderi record. Dar, schimbările structurale permanente introduse în toate zonele de activitate ne vor readuce profitabilitatea".

Cheltuieli reduse cu peste 10%

"British Airways" şi-a diminuat costurile totale cu peste 10% în perioada aprilie - decembrie 2009. Cheltuielile cu angajaţii au fost reduse cu 10,2% în ultimul trimestru al anului trecut, iar cele cu achiziţia de combustibili - cu 22%.

Compania s-ar putea confrunta cu o grevă a echipajelor de zbor, după ce sindicaliştii au cerut unei instanţe din Londra să blocheze decizia conducerii de a reduce numărul însoţitorilor de zbor pe rutele lungi. Sindicaliştii arată că aceste schimbări au fost impuse în mod unilateral.

Industria globală a transportului aerian are pierderi semnificative, iar potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), aceasta are nevoie de cel puţin trei ani ca să-şi revină. Anul trecut, companiile aeriene din întreaga lume au avut pierderi de 11 miliarde de dolari, iar pentru anul curent, IATA estimează scăderea lor la 5,6 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb