BVB Investitorii au intrat în panică: BET-FI, declin de peste 4%

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 februarie 2010

Investitorii au intrat în panică: BET-FI, declin de peste 4%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat vineri a doua şedinţă de corecţii semnificative, toţi indicii din piaţă închizând în scădere, cea mai mare corecţie fiind înregistrată de societăţile de investiţii financiare, care au pierdut 4,26% faţă de nivelul de referinţă.

Prăbuşirea pieţei americane de capital din ultimele sesiuni de tranzacţionare a declanşat vânzări agresive pentru marcarea profiturilor.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat spectaculos, până la 53 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 36 milioane lei. De asemenea, tot vineri, un rulaj important a fost generat de piaţa instrumentelor cu venit fix, după transferul a 5.027 de titluri de stat, în schimbul sumei de 52,75 milioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 2,72% în şedinţa de ieri, la 4.906 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 2,79%, până la 2.877 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare (SIF), a pierdut 4,26%, până la 28.232 puncte.

Cea mai mare scădere din cele cinci societăţi de investiţii financiare a înregistrat-o ieri SIF3 "Transilvania", care s-a depreciat cu 5,23%, la 0,815 lei/acţiune, în timp ce acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate din piaţă, respectiv de 18,03 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a scăzut cu 2,03%, la 14,50 lei, în urma unor tranzacţii de 2,42 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au pierdut 3,43%, la 1,97 lei, pe fondul unui rulaj de 1,91 milioane lei.

Tot ieri, acţiunile "Erste Group Bank" (simbol EBS) au pierdut 3,54%, ajungând la 109 lei, în urma unor tranzacţii de 3,48 milioane de lei, în timp ce titlurile Dafora Mediaş s-au depreciat cu 4,10%, la 0,117 lei/unitate, în total fiind trans-ferate 8,75 milioane de acţiuni.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Am lichidat un depozit pt. ca a scazut dobanda la sub 9% si nu stiam ce naiba sa fac cu banii.

    Multumesc panicatilor pt. acest nesperat cadou!

    1. Bravos Cumparator,si eu sunt in aceeasi situatie,dar inca ma mai gandesc,sa intru pe actiuni sau la 1-2 fonduri deschise,tot de actiuni...mai astept 2-3 zile ,piata sigur va mai scadea,sper!

    multumesc cumparatorilor ca m-au ajutat sa imi incasez profitul

    in vremurile astea triste ma simt mai bine pe cash :D 

    1. Stand cu banii la saltea, n-am cum sa castig. Prefer sa imi asum riscuri, n-am cum sa fac profit uitandu-ma la ciorapul cu bani.

      Sunteti destepti toti. Din pacate nu ne puteti manipula, simultan, in mai multe directii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb