"Asmita Gardens" are datorii de 110 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 24 ianuarie 2012

Doar jumătate din datoriile complexului ar putea fi recuperate

Complexul de locuinţe "Asmita Gardens" din Bucureşti, investiţie de 120 milioane euro, are datorii de circa 110 milioane de euro, din care 70 milioane euro către "Alpha Bank", potrivit administratorului judiciar.

Dezvoltatorul proiectului rezidenţial "Asmita Gardens" a intrat în noiembrie în insolvenţă, la cererea "Alpha Bank".

Conform raportului administratorului judiciar, "Euro Insol", la masa credală au fost înscrise datorii de 101 milioane de euro, restul de nouă milioane de euro nefiind revendicate de creditori. Dezvoltatorii proiectului, companiile "Charlemagne" din Marea Britanie şi "Asmita Group" din India, s-au înscris la masa credală cu 25 milioane de euro. Datoriile vor putea fi, însă, recuperate doar de către "Alpha Bank", având în vedere că din vânzarea celor 412 apartamente disponibile din totalul de 758 din complex s-ar putea obţine în cel mai bun caz circa 53 de milioane de euro, potrivit estimărilor lui Remus Borza, managing partner al firmei "Euro Insol", citat de Mediafax: "Mai sunt de vânzare 53.000 metri pătraţi construiţi, formaţi din 28 de apartamente din prima fază, 384 de locuinţe din faza a doua şi spaţiile comerciale din ambele faze. Dacă reuşim să vindem la 1.000 de euro/mp am încasa circa 53 milioane de euro, bani care îi revin băncii, ca principal creditor. Restul creditorilor nu vor recupera nimic".

Domnia sa a adăugat: "Am vândut în decembrie mai multe locuinţe decât se vindeau în 2008. Media de 5-8 unităţi vândute pe lună este foarte bună, având în vedere că am vândut la un preţ de 1.200 de euro/mp", a spus Borza.

Administratorul judiciar intenţionează ca la întâi februarie să urce cu 15% preţul garsonierelor din complex, întrucât cererea este mai mare pentru acestea. Totodată, va fi majorat şi preţul unui loc de parcare supraterană, de la 4.000 la 5.000 de euro, în timp ce parcarea subterană va fi vândut cu 10.000 de euro - preţul actual.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb