ASOCIAŢIA BROKERILOR SE PREGĂTEŞTE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ ASF Dan Paul: "Regulamentul ASF 14/2015 este stupid şi ilegal"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 octombrie 2016

Dan Paul: "Regulamentul ASF 14/2015 este stupid şi ilegal"

Asociaţia Brokerilor se pregăteşte să conteste, în instanţă, Regulamentul ASF 14/2015 privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii-cheie în cadrul entităţilor reglementate de ASF.

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, consideră că acest regulament este stupid şi ilegal: "Este un regulament care nu are prevederi clare şi a creat abuzuri. Nu putem sta la mâna unor angajaţi ASF care interpretează Regulamentul după bunul plac. Nu se poate ca cei care fac audierile să fie cei care nu au văzut situaţia Harinvest".

Recent, în baza Regulamentului 15/2014, ASF nu le-a acordat aviz lui Mihai Fercală, pentru Directoratul SIF Transilvania, şi lui Paul Prodan, pentru conducerea BT Capital Partners.

În cazul lui Mihai Fercală, unul dintre motivele respingerii a fost cel puţin ciudat - ASF a constatat că acesta nu cunoaşte activitatea SIF Transilvania, deşi a condus această societate timp de 25 de ani.

Dan Paul ne-a mai spus: "Are loc un fenomen ciudat. Înainte de interviurile susţinute de candidaţi, apar în piaţă informaţii că unii vor fi respinşi. Acesta a fost cazul şi la Paul Prodan, şi la Mihai Fercală. Este vorba despre o vendetă personală, la nivelul angajaţilor ASF".

În august, ziarul "BURSA" a relatat că ASF a fost sesizată, din piaţă, că informaţia că Paul Prodan nu va fi avizat pe funcţia de director general al BT Capital Partners era cunoscută înainte de decizia Consiliului Autorităţii. Atunci, ASF ne-a transmis că nu investighează sesizarea primită.

Dan Paul ne-a spus că a informat Comisiile responsabile din Parlament cu privire la acest comportament al ASF.

În piaţă, sunt tot mai multe voci care susţin că Regulamentul 14/2015 lasă loc la interpretare şi abuz, întrucât nu există o grilă clară pentru evaluare.

De altfel, ASF nu ne-a descris clar modul cum l-a evaluat pe Mihai Fercală, ci ne-a trimis la acelaşi Regulament 14/2015, pe care piaţa îl contestă.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Domnul Dan Paul unde in lume se mai intampla ce se intampla la ASF? Se duce la vale si piata si asociatia si asf anunta ca a mai facut nu stiu ce investitie sau pui corupt de asf. De unde ia asf aceste exemple de dezvoltare a pietei ? Conducatorii asf au luat si iau bani de la IFR ! Nu credeam ca o sa il apar vreodata pe Fecala dar s-a facut un abuz impotriva lui si a domnului Prodan ! Oare sunt ofiteri acoperiti la ASF ?

    1. Este total surprinzator ce scri aici, avand in vedere ca pana acum ai scris cat se poate de correct !Cereti datele controluil la sif 3 sa vedeti adevaratele motive de neavizare. NU UTATI CA INVESTITIA DE LA FELIX , pentru reabilitare hoteliera , costa de doua ori mai mult decat daca facea unul nou!

      făcută pe banii și pe munca mea, poate veni onor tovarășu statu (via a-s.f.) să-mi dikteze cine și cum s-o conducă??????????

      păi [fragment eliminat, conform regulamentului] la piața de roșii de sub krimlin, la pupat moaștele leninului, [fragment eliminat, conform regulamentului]! 

    Cea mai simpla metoda prin care interesele diverse devin realitate. Ce nu s a reusit ani de zile prin lupte intre poli de putere se rezolva imediat cu mana ieftina a unor functionari fara valoare.

    ASF dovedeste inca o data ca nu este constienta de rolul pe care il are vis a vis de cele doua sectoare, foarte importante, pe care le pastoreste. A reusit sa puna pe butuci piata de asigurari, iar acum e pe cale sa-si desavarseasca opera la nivelul pietei de capital. Scandalul a inceput cu Reg. 14/2015, abuziv si discretionar si va continua cu regulamentul privind formarea profesionala, aflat in dezbatere publica. Oare n-ar fi cazul ca onor comisia parlamentara care "pastoreste" ASF-ul sa dispuna un control complet si amanuntit asupra, deja mult prea contestatei autoritati?

    Interesant cum sare dan paul de cur in sus acum, dupa ce timp de un an jumate nu a contestat acest reg 14. mai mult chiar paulica devine penibil dupa ce cu sprijinul sif 3 zis fercala a intrat in consiliul bursei.da pana la urma ce ai condus tu pana acum mai paulica ?

    1. Despre managementul lui FERCALA gasiti in ZS , depreciere de 21 % a activului net , daca mai ramane 5 ani ....asta a fost !

      Da. Pentru ca a platit cele mai mari dividende dintre toate SIF-urile pe piata de capital in ultimii ani.

      Asta este politica societatii.

      Ce vreai sa faca la fel ca la SIF 1 ? 

    ASF stia foarte bine ce se intampla la Harinvest .

    In 2008 ,2010 ,2012 a dat amenzi pentru ,,practici frauduloase,, ,adica folosirea activelor unor clienti ,fara acordul scris al acestora ,in beneficiul persoanelor relevante . A fost si sub administrare speciala in  

    2008 din aceasta cauza . 

    Odata cu conturile globale ,au mutat toate activele clientilor in alte conturi .Persoane din actionariat ,CA si angajati au tras din Harinvest sume imense pe numele lor ,al rude;or si firmele familiei lor. 

    Asf ,desi a fost sesizat in doua randuri de BVB, NU A FACUT NIMIC .A venit in noiembrie 2013 pentru a sesiza dezastrul .A dat amenzi ,niciodata incasate. 

    Caz unic ! Trei pagubiti au fost furati direct din DC ,fara a avea contract de intermediere cu Harinvest.Doi din acestia au avut peste un milion de FP fiecare ,obtinute ca despagubire din partea statului . 

    Domnule ,Dan Paul , unde sunt asigurarile obligatorii de risc pentru SSI -furi ,actionari si personal . 

    Consider insuficienta pregatirea unei persoane pentru autorizarea pe piata de capital . 

    Cat un curs pentru manechiuriste ! 

    Dumneavostra stati de ani de zile pe un loc caldut la BVB !

    Vreti acum un post la ASF? 

    1. DAN PAUL , un neica nimeni de pe nicaieri ! Bagat la inaintare de FERCALA !

      Toata conducerea ASF si BVB e bagata la inaintare de cineva cu interes !

      pun si eu o intrebare; daca trebuie se reautorizeaza membrii CA de la BVB si conducatorii, in baza reg 14/2015 cati dintre ei vor fi promovati? Sobolewski, Anghel, Dan Paul, etc indeplinesc criteriile de cunostinte despre piata de capital , rolul BVB, strategie, guvernanta corporatista si "buna reputatie" cerute de noul regulament?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb