Asociaţia Investitorilor se plânge de relaţia cu arbitrul pieţei de capital

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2010

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile care-i revin în ultimele luni ale aces-tui an, se arată într-o adresă a instituţiei, investitorii fiind nemulţumiţi de faptul că "nici atunci când C.N.V.M. a fost sesizată de A.I.P.C. nu s-au luat măsurile de restabilire a legalităţii şi nici măcar nu am mai primit răspunsuri la sesizări, conform termenului prevăzut de lege".

AIPC a solicitat CNVM să sus-pende evaluatorul care a confirmat raportul de evaluare al "Gestaco Business Consulting" SRL la "Istru" Brăila, P.F. D. Valerică şi să dispună refacerea procesului de delistare a emitentului ISTR cu un raport de evaluare corect, după ce Comisia a suspendat primul evaluator al companiei. Adresa AIPC precizează: "Nu numai că nu am primit răspuns în acest caz, dar abuzurile domnului evaluator Valerică au continuat prin refacerea raportului de evaluare la emitentul S.C. Mangalia S.A. Mangalia (MANG), conform unei decizii C.N.V.M.. Noi remarcam că nu poţi evalua o firmă la 0,12 lei/acţiune când ea vinde un teren la 0.2 lei/acţiune. Nu vedem cum s-a res-pectat decizia CNVM dacă domnul Valerică îşi permite sa vină cu un raport de evaluare sub nivelul preţului/acţiune al ultimul activ vândut al emitentului MANG (0.23/acţiune), adică 0,18/acţiune".

În plus, AIPC mai susţine că au trecut câteva luni de când CNVM nu a răspuns în privinţa ilegalităţilor semnalate la evaluarea emitentului "Complex Mara". Baia Mare (CMMR) şi nici în cazul raportului de evaluare a societăţii "Subex" Bacău (SUBX).

Investitorii mai susţin că, deşi Comisia a dispus obligativitatea lansării de oferte publice de preluare obligatorii (de către acţionarii care au depăşit 33% din capitalul unui emitent, conform legii) în cazul unor emitenţi, nu a emis nicio sancţiune pentru nerespectarea deciziei

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iata o societate evaluata in decembrie 2009 de un expert independent la un pret corect: Forestind Suceava, simbol FRID, evaluata la 0,35 lei/actiune de catre ev. Ion Olaru.

    forestindsa.ro/fores tind/36 

    Raportul ORIGINAL aici: 

    forestindsa.ro/forest ind/36/sinteza-raport-evaluare -10-11122009 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb