ASOCIAŢIA MOZAIQ:  "Primăria Bucureşti blochează campania electorală pentru referendum"

P.C.
Politică / 30 septembrie 2018

"Primăria Bucureşti blochează campania electorală pentru referendum"

Asociaţia MozaiQ atrage atenţia că Primăria Capitalei întârzie şi blochează aprobarea amplasării unui cort în zona centrală a Bucureştiului, unde oamenii să fie informaţi cu privire la referendumul pentru modificarea Constituţiei. Organizaţia spune că blocarea autorizării amplasării unui cort vine în contextul în care şi aprobarea unei manifestaţii publice a comunităţii LGBT s-a obţinut în condiţii dificile, solicitându-se insistent reprezentanţilor MozaiQ modificarea caracterului manifestaţiei programată pentru 30 septembrie din marş în protest static, conform News.ro.

Într-un comunicat de presă transmis ieri, Asociaţia MozaiQ spune că imediat după decizia Curţii Constituţionale de avizare a referendumului a iniţiat demersurile pentru aprobarea unui cort, însă în acest moment este în imposibilitatea de a amplasa în mod legal un cort de informare.

"Blocarea autorizării amplasării unui cort vine în contextul în care şi aprobarea unei manifestaţii publice a comunităţii LGBT s-a obţinut în condiţii dificile, solicitându-se insistent reprezentanţilor MozaiQ modificarea caracterului manifestaţiei programată pentru 30 septembrie din marş în protest static, invocându-se indisponibilitatea tuturor rutelor centrale. Mai mult, directorul executiv al direcţiei de administraţie publică, Magda Marinescu, s-a pronunţat în faţa reprezentanţilor MozaiQ ca fiind o susţinătoare a familiei tradiţionale. Subliniem că în acest moment MozaiQ are semnat un protocol cu Primăria Bucureşti pentru organizarea legală a unui protest în Piaţa Victoriei, alveola media, duminică, 30 septembrie, de la ora 13. Invităm aliaţii să ni se alăture manifestaţiei în solidaritate cu comuntiatea LGBT şi pentru a trage împreună un semnal de alarmă cu privire la importanţa libertăţii de exprimare în perioada campaniei electorale", afirmă reprezentanţii MozaiQ.

Ei solicită Primăriei Capitalei urgentarea procesului de aprobare a unui cort de informare cu privire la referendum, "pentru a asigura buna informare a cetăţenilor şi pentru a prezenta corect în spaţiul public poziţia comunităţii LGBT".

"Considerăm că o campanie electorală pentru un referendum de modificare a Constituţiei reprezintă un element absolut crucial pentru întreaga societate, iar autorităţile trebuie să demonstreze responsabilitate totală şi să asigure libertatea de exprimare, în condiţiile legii, pentru toţi cetăţenii", adaugă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb