Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă, parteneriat cu Societatea pentru Relaţia cu Investitorii din UK

I.A.M.
Piaţa de Capital / 18 septembrie 2019

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă, parteneriat cu Societatea pentru Relaţia cu Investitorii din UK

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) şi Societatea pentru Relaţia cu Investitorii din UK (The UK Investor Relations Society / IR Society) au încheiat un parteneriat pentru a oferi certificare internaţională pentru profesioniştii din relaţia cu investitorii, se arată într-un comunicat al ARIR.

Profesioniştii din domeniul relaţiei cu investitorii din România au acum acces la cursurile IR Society şi vor obţine un Certificat în Relaţia cu Investitorii (Certificate in Investor Relations - CIR) de la un furnizor global. CIR este o calificare recunoscută la nivel internaţional pentru profesioniştii din domeniul relaţiei cu investitorii (RI) şi oferă resursele necesare pentru implementarea celor mai bune practici în domeniu, se precizează în comunicat.

"Misiunea ARIR este de a oferi membrilor noştri o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor din domeniul relaţiei cu investitorii. IR Society ne-a ghidat în procesul de înfiinţare a Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România şi cu această nouă colaborare adăugăm un pilon esenţial în implementarea celor mai bune practici în România. Suntem entuziaşti să facilităm accesul profesioniştilor din piaţa de capital din România la o certificare recunoscută internaţional", a declarat Daniela Şerban, preşedinte ARIR.

La rândul său, Gary Davies, CEO IR Society, a menţionat că organizaţia are colaborări cu asociaţii din Orientul Mijlociu, Asia, Europa şi America Latină.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Daniela Şerban şi echipa ARIR pentru a oferi cursuri de dezvoltare profesională şi programul nostru de certificare. Lansat în urmă cu mai mult de 10 ani, CIR a devenit referinţă pentru profesia de IR, este recunoscut în Marea Britanie şi în alte pieţe internaţionale ca cea mai bun modalitate de a demonstra competenţa în domeniul relaţiilor cu investitorii. Avem deja colaborări cu asociaţii din Orientul Mijlociu, Asia, Europa şi America Latină şi suntem încântaţi să putem oferi programul pentru membrii ARIR", a subliniat Gary Davies.

Profesioniştii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie la program care cuprinde un curs pentru studiu individual şi un examen în Bucureşti. Subiectele abordate în cadrul cursului se referă la Principii în Relaţiile cu Investitorii, Pieţe financiare, Companii şi Reglementare, Cadrul de reglementare, Principii de evaluare contabilă şi investiţii, Relaţii cu investitorii eficiente, potrivit aceluiaşi comunicat.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată pentru a oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţa corporativă. A fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom şi Antibiotice s-au alăturat ca Membri Asociaţi şi INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

The Investor Relations Society (IR Society) este o organizaţie construită pe bază de afiliere ca membru, care există pentru a promova cele mai bune practici în relaţiile cu investitorii în Marea Britanie şi nu numai. Este condusă de profesionişti din relaţia cu investitorii pentru profesioniştii din relaţia cu investitorii. IR Society are peste 850 de membri din Marea Britanie, Europa şi nu numai, inclusiv reprezentanţi din majoritatea companiilor din FTSE 100.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aceasta noua asociație e ca multele altele pătrunse de importanta misiunii, dar cum bine știm e doar un mijloc de propulsie a unor indivizi dornici de afirmare.

    Impact asupra Pb Nr 1 din piata de capital din Romania este zero. De ce ai nevoie de o asociație de genul asta când bursa are o boală cronică - lipsa de lichiditate. Ai câțiva emitenți interesanți, rulaj mic, speranțe la stat doar mai listează el ceva, ne visam piata emergentă, in realitate bursa este plăpândă și nu reușește să se dezvolte. Cu ipo-uri mici și câteva bonduri nu ai piata de capital. Iar chelului îi lipsește tichia de mărgăritar, de aia nu vin investitori pe bursă că nu e bună relația cu investitorii? Să zicem mai bine lucrurilor pe nume: nu au în ce sa investească aici. Și noi vbim de arir :) 

    Tot respectul pentru o hartie si pentru cele doua jumatati de zi !

    The cost for the Diploma is £995 + VAT. This covers: examination fees; two half-day training courses; and support fr om an IR Society mentor. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb