Asociaţia Pro Consumatori a afirmat într-o postare pe pagina de Facebook că "pentru a produce o tonă de carne convenţională se consumă 9 MWh de energie electrică, 367-521 metri cubi de apă şi se emit în atmosferă 1,9-2,2 tone de dioxid de carbon! Pentru a produce o tonă de carne sintetică se consumă cu 7-45% mai puţină energie electrică, cu 82-96% mai puţină apă, iar emisiile de gaze cu efect de seră scad cu 78-96%."
ASOCIAŢIA PRO CONSUMATORI: Aţi consuma carne sintetică pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră?
Miscellanea / 5 octombrie 2021
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.10.2021, 08:50)
NU. Hai sa reducem intai gazele de sera asociate armamentelor si apoi vorbim de altele.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.10.2021, 09:08)
Nu acestea sunt principalele argumente. Este ca la vaccin: garanteaza productorii ca aceasta “carne” nu are efecte nocive pentru organismul uman ( ca mai tot ce este sintetic)? Exista studii stiintifice serioase privind eventualele efecte pe termen lung ale consumului de carne sintetica ? Sau este doar despre unii care trebuie sa faca bani?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.10.2021, 09:14)
În nici un caz.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2021, 00:36)
creatia aia nu este carne, deci astia umbla cu falsuri
4. na! poftim de-i contrazice!
(mesaj trimis de Nelamuritu' în data de 06.10.2021, 02:28)
cum vine asta "pro consumatori"???
săracele văcuţe, ele sunt de vină că băs prea des...