Asociaţia "Speranţă pentru România" a reuşit să strângă în anul 2021 peste 3 milioane de euro din donaţii de la oameni, dar şi de la societăţi comerciale. Asociaţia a reuşit astfel să ajute anul trecut peste 600 de oameni aflaţi în situaţii dificile, cazuri medicale sau sociale. Suma strânsă anul trecut reprezintă o creştere cu 15% faţă de donaţiile primite cu un an înainte, de aproximativ 2,6 milioane de euro, conform unui comunicat remis redactiei.
"Cele mai multe donaţii vin de la oamenii simpli, dar avem şi excepţii. Avem un om de afaceri din România care donează câte 1.000 de Euro pentru fiecare caz de cancer, iar cei de la Profi sunt sponsorii noştri oficiali. Sume importante am primit de-a lungul timpului şi de la persoane fizice. Spre exemplu, de sărbători am primit donaţii care au însumat 47.000 de euro de la o doamnă. Ea donat pentru diferite cazuri prezentate pe site-ul nostru", explică Samuel Negoiescu, fondatorul şi Preşedinte al Asociaţiei "Speranţă pentru România".
Reprezentantul Asociaţiei spune că pandemia i-a făcut mai sensibili pe români la nevoile semenilor. În cei 12 ani de activitate, Asociaţia Speranţă pentru România a strâns donaţii de 7,1 milioane de euro, din care 5,6 milioane doar în cei doi ani de pandemie, 2020 şi 2021. Spre exemplu, în anul 2019 Asociaţia a strâns pentru cazurile pe care le susţine 900.000 de euro, aproape de trei ori mai puţin decât în 2020.
În proiectul lansat de Samuel Negoiesc sunt implicaţi peste 400 de voluntari, iar de-a lungul timpului a înregistrat peste 300.000 de donatori şi sponsori. Asociaţia a ajutat peste 8.000 de persoane până în acest moment, între care se numără foarte mulţi copii cu boli grave.
"Fac şi acum un apel. Cei care doresc pot dona foarte rapid prin SMS. Avem alocate două numere de SMS: 8829 pentru copiii bolnavi şi 8837 pentru adulţii bolnavi. Lună de lună, ajutăm câte un caz umanitar de adult sau copil folosind donaţiile prin SMS. Lucrăm în acest moment la alte noi modalităţi de donaţie. Primul nou proiect se numeşte "Donează ziua de naştere" - în două clickuri vei putea să îţi creezi propria campanie de strângere de fonduri pentru ziua ta, ajutând un copilaş bolnav de cancer. A doua modalitate, "Fii un fundraiser", face ca fiecare doritor să aibă propria sa campanie de strângere de fonduri pentru orice caz va dori de pe platforma noastră de fundraising. A treiea metodă, "Oportunităţi de voluntariat", se adresează celor care vor să devină voluntari ai asociaţiei", explică Samuel Negoiescu.