ASOCIAŢIA SPITALELOR CRITICĂ PACHETUL LEGISLATIV AL MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII  Legea spitalelor nu cuprinde o reformă, ci urmăreşte o schimbare de directori

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 24 octombrie 2005

Asociaţia Spitalelor din România (ASR) a criticat ieri proiectul de modificare a legii spitalelor, lansat recent pentru dezbatere publică de către Ministerul Sănătăţii (MS). ASR susţine o reformă bazată pe dovezi clare, care să ducă la îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate populaţiei. În opinia reprezentanţilor ASR, în proiectul actual de lege nu este acordată o importanţă cuvenită structurilor fundamentale şi îndeosebi echipei medicale şi de nursing care au contribuţii hotărîtoare la furnizarea serviciilor, dar şi structurilor de sprijin administrative, financiare şi tehnice.

Narcis Coper, directorul Spitalului "Sfînta Maria", consideră că, în loc de descentralizarea actualului proiect de lege, se introduce de fapt o centralizare excesivă. Ministerul Sănătăţii este cel care controlează, doreşte să facă totul, dă avizele de funcţionare ale spitalelor şi aceste atribuţii pe care şi le asumă devin incompatibile cu titlul de Minister al Sănătăţii care ar trebui să se ocupe de fapt de politica sanitară.

Directorul Spitalului Sfînta Maria spune că, în esenţă, legea nu cuprinde o reformă, ci urmăreşte o schimbare de directori.

În opinia domnului Coper, pachetul legislativ este menit să dirijeze atenţia către alte interese din sistemul sanitar decît cele reale şi anume este vorba despre o privatizare a celor 450 de spitale ale sistemului. "Nu aş fi crezut că doctrina liberală face o inchiziţie sanitară şi nu am putut să cred că un liberal va propune astfel de lucruri", a declarat dr. Monica Pop, directorul Spitalului de boli de ochi, atrăgînd atenţia că, în anul 2002, în Anglia, cînd toţi directorii de spitale au fost înlocuiţi cu economişti, s-a creat un deficit de milioane de lire sterline în cadrul sistemului şi a trebuit să se revină la vechiul sistem.

De asemenea, reprezentanţii ASR au criticat şi legea malpraxisului care serveşte anumite interese ale caselor de asigurări şi care de fapt nu-ţi asigură nimic pentru că acest contract ar trebui să fie unul care să te şi despăgubească, un contract făcut între spitale, între unitatea sanitară şi reprezentantul firmei de asigurări. Iar în acest moment reprezentanţii asigurărilor vin cu un contract pe care te pune să-l semnezi şi care nu-ţi asigură nici o asigurare. De pildă, operaţiile de chirurgie plastică nu sunt asigurate, de asemenea nu sunt asigurate nici avorturile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb