Asociaţiile de elevi acuză Ministerul Educaţiei că se comportă josnic

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2023

Asociaţiile de elevi acuză Ministerul Educaţiei că se comportă josnic

Greva profesorilor creează frisoane la nivelul Ministerului Educaţiei. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) îşi exprimă susţinerea necondiţionată faţă de greva generală a profesorilor şi trag un semnal de alarmă cu privire la încercarea Ministerului Educaţiei de a se victimiza în contextul grevei. Elevii susţin că ministerul se comportă "josnic".

Potrivit asociaţiilor de elevi: "Ne exprimăm susţinerea totală şi necondiţionată faţă de greva profesorilor şi doleanţele lor. Considerăm că atât elevii cât şi profesorii sunt victime ale statului român şi al batjocurii faţă de educaţie exprimată de acesta. În acest sens, este necesar să fim cu toţii solidari şi uniţi în lupta pentru o finanţare adecvată a educaţiei. Ne arătăm îngrijoraţi de declaraţiile Ministerului Educaţiei şi ale diferitelor voci din spaţiul public care încearcă să atace profesorii şi să descurajeze grevă, invocând diverse pretexte precum examenele naţionale şi încheierea mediilor şcolare. Considerăm că aceste afirmaţii vin în scopul de a diviza profesorii de elevi în lupta pentru finanţare. Ministerul Educaţiei încearcă, într-un mod josnic, să se folosească de elevi pentru a antagoniza greviştii şi a se poziţiona ca un «apărător al elevilor», deşi este singurul vinovat pentru dezastrul din învăţământ. Salariile reduse din învăţământ şi subfinanţarea afectează în mod direct elevii şi aduc rezultate dezastruoase în întregul sistem educaţional. Încurajăm elevii să fie solidari cu profesorii lor, să lupte alături de ei pentru o educaţie mai bună, şi să nu participe la orele de curs din timpul grevei, pentru a susţine lupta profesorilor pentru salarii.Solicităm mărirea salariilor profesorilor şi ne exprimăm susţinerea faţă de grevă".

Faptul că elevii se solidarizează cu profesorii creşte şi mai mult presiunea pe autorităţi, care încearcă, pe ultima sută de metri să detensioneze atmosfera cu nişte discuţii şi nişte comisii.

Părinţii sunt alături de profesori

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a declarat că este 100% de acord cu greva generală din învăţământ şi îi îndeamnă pe profesori să meargă până la capăt cu acest demers.

"Sunt 100% de acord cu această grevă. Îi îndemn să meargă până la capăt pentru că nu se mai poate, ne-am săturat să stăm cu mâna întinsă la această clasă politică care îşi bate joc efectiv de ţară, nu de sistemul educaţional", a declarat Iulian Cristache. El a precizat că nu toţi părinţii susţin această grevă generală a profesorilor: "Sunt părinţi care nu susţin şi nu neapărat că ar avea ceva cu profesorii, dar nu susţin pentru că ei compară cu veniturile pe care le au într-un sistem privat. Ceea ce nu este deloc corect. Noi ne dorim un sistem de calitate. Ca să ai un sistem de calitate, ai nevoie de o resursă umană de calitate. Cum faci acest lucru? Pe lângă vocaţie un profesor trebuie să fie motivat şi din punct de vedere financiar. Nu se mai poate cu 500 de euro, nici măcar nu sunt 500 de euro net, să vii să intri în sistem".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Greva facuta acum loveste in elevi , ca anul scolar se termina. Profesorii merita salarii decente dar nu elevii sunt vinovati. Tara a fost adusa la faliment, probabil se vor obtine promisiuni de mariri de salarii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb