Asociaţiile de proprietari din Bucureşti pot obţine suport în valoare de câte 15.000 de euro, prin proiectul ÎntreVecini

T.B.
Companii / 12 iunie 2023

Asociaţiile de proprietari din Bucureşti pot obţine suport în valoare de câte 15.000 de euro, prin proiectul ÎntreVecini

ONG-ul Între Vecini le oferă celor care locuiesc la bloc şansa de a deveni prosumatori, respectiv mici producători de energie electrică, beneficiind de costuri reduse la consumul comun de energie electrică. Proiectul asigură montarea de panouri fotovoltaice pe bloc, precum şi desfăşurarea unor acţiuni sustenabile, toate în valoare de câte 15.000 de euro per comunitate. Proiectul-pilot s-a desfăşurat cu succes în sectorul 6 al Capitalei, iar în prezent Asociaţiile de proprietari din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5 se pot înscrie în proiect pe platforma intrevecini.ro, unde vor regăsi şi un ghid explicativ despre cum pot deveni prosumatori la bloc. Ulterior, proiectul va fi extins şi în alte oraşe din România, din dorinţa de a crea cel puţin o comunitate ÎntreVecini în fiecare judeţ din ţară.

Proiectul ÎntreVecini regenerează spiritul comunitar la bloc şi creează comunităţi urbane în oraşele din România. Totul prin crearea de micro-lideri locali şi desfăşurarea de activităţi sustenabile în comunităţi, în jurul celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, adoptate de Organizaţia Naţiunilor Unite şi de Uniunea Europeană. Început în anul 2022 în sectorul 6 al Capitalei, proiectul va ajunge în 2023 şi în celelalte cinci sectoare ale Bucureştiului, urmând extinderea în alte oraşe ale României. Astfel, până în 2027, ÎntreVecini îşi propune să implice în proiecte 1.000.000 de persoane care locuiesc la bloc, contribuind la creşterea nivelului de trai în fiecare judeţ din întreaga ţară.

Începând de anul acesta, BRD Groupe Societe Generale s-a alăturat proiectului în calitate de partener, dar şi pentru a putea începe extinderea proiectului în alte oraşe din ţară, într-o etapă ulterioară.

"BRD susţine comunităţile care produc schimbări pozitive în România prin educaţie, tehnologie, cultură şi sport. Ne bucurăm să punem umărul la proiectul ÎntreVecini, o iniţiativă ce ne aduce împreună. Ne dorim tare mult să avem un mediu mai curat şi mai deschis la alternative sustenabile pentru noi şi copiii noştri şi, astfel, am decis să ne alăturăm celor care întreprind acţiuni în acest sens", a declarat Flavia Popa, Secretar General BRD - Groupe Societe Generale, partener principal al proiectului ÎntreVecini.

Până pe 10 iulie 2023, asociaţiile de proprietari din Bucureşti (din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5) se pot înscrie gratuit în proiectul ÎntreVecini, pe platforma intrevecini.ro, pentru a beneficia de susţinerea financiară care acoperă montarea panourilor fotovoltaice pe bloc şi suport în organizarea unor activităţi sustenabile în comunitate.

Înscrierile se pot face formând echipe de proiect de minimum şapte locatari, care vor completa un formular şi vor susţine o serie de interviuri. În urma lor vor fi alese 10 echipe semi-finaliste care vor îndeplini o serie de cerinţe clare menţionate pe platformă, printre care şi redactarea unei scrisori de motivaţie, menţionarea unor iniţiative pe care le-a întreprins deja comunitatea care aplică, dar şi prin manifestarea disponibilităţii pentru realizarea unor acţiuni comune. Ulterior se vor alege cele 5 echipe finaliste din Bucureşti care vor deveni parte din Proiectul ÎntreVecini împreună cu asociaţiile de proprietari din care fac parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb