ASOCIAŢIILE DIN INDUSTRIA DE EXPLOATARE ŞI PRELUCRARE A LEMNULUI: Ministerul Agriculturii trebuie să-şi respecte angajamentele

Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie 2006

Asociaţiile profesionale din industria de exploatare şi prelucrare a lemnului au trimis o scrisoare deschisă ministrului Mediului şi Gospodăririi Apelor, Sulfina Barbu, prin care cer să se respecte înţelegerea legată de valoarea taxei negociată pentru Fondul de mediu.

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR), Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) şi Patronatul din Industria Celulozei şi Hîrtiei (ROMPAP) au acceptat, la negocierile purtate cu ministrul Mediului, o taxă de unu la sută din valoarea masei lemnoase pe care să o achite cumpărătorul cu ocazia achiziţionării.

"Taxele suplimentare introduse prin OUG 196/2005 asupra masei lemnoase, majorează artificial costurile produselor rezultate din prelucrarea lemnului cu valori inacceptabile pentru agenţii economici din sector. Cu toate acestea, la elaborarea ordonanţei de urgenţă organizaţiile patronale din sectoarele de activitate care prelucrează lemnul - ASFOR, APMR şi ROMPAP - nu au fost consultate nici în cadrul Comisiei de Dialog Social de la MMGA şi nici în cadrul CES. Ca urmare a protestelor concertate ale asociaţiilor patronale şi agenţilor economici, reprezentanţii celor trei ministere care au elaborat textul ordonanţei - Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Economiei şi Comerţului - au negociat o serie de modificări care ar fi trebuit promovate printr-o nouă ordonanţă de urgenţă", apreciază preşedinţii celor trei asociaţii profesionale. Conform unui comunicat ASFOR, APMR şi ROMPAP, negocierile s-au finalizat pe 2 februarie 2006 şi au fost consemnate într-o minută încheiată la sediul Administraţiei Fondului de Mediu. Cu toate acestea, operarea modificărilor convenite a fost lăsată în seama comisiilor parlamentare. "Apreciem că printr-un astfel de comportament conducerea MMGA discreditează instituţiile guvernamentale şi pun patronatele pe poziţia unor parteneri de discuţie lipsiţi de importanţă. Vă solicităm să vă implicaţi direct pentru a corecta această ordonanţă, pe o cale la fel de urgentă ca aceea pe care au fost promovate greşelile care vă aparţin în întregime", afirmă preşedinţii ASFOR, APMR şi ROMPAP, semnatarii scrisorii deschise adresate ministrului Sulfina Barbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb